0

Никой на Запад не трябва да смята, че Украйна ще бъде по-склонна да прави отстъпки без доставката на оръжие, подчерта външният министър на страната.

 

 

 

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба каза, че дори доставките на западно оръжие за Киев да спрат, страната му ще продължи да се противопоставя на Русия и ще се „воюва с лопати“. Той направи това изявление в неделя вечерта в ефира на телевизионния канал ARD.

 

 

„Ако нямаме оръжие, добре, тогава ще воюваме с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване“, каза Кулеба. „По този начин, колкото по-скоро получим оръжие, колкото по-скоро то бъде изпратено, толкова по-голяма ще бъде помощта за нас“, каза той.

 

 

„Ако оръжията бъдат изпратени по-късно, ние все пак ще ви благодарим, но тогава много ще бъде загубено, много хора ще загинат“, добави ръководителят на украинското външно министерство.

 

 

 

В същото време Кулеба подчерта, че никой на Запад не трябва да смята, че Украйна би била по-склонна да прави отстъпки без доставки на оръжие. Министърът призна, че в Украйна има значително по-малко оръжие, отколкото в Русия.

 

 

„Не можем да спечелим войната с такъв дисбаланс“, заключи той, като посочи, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна отбрана, добавя ТАСС.

 

Гласове


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *