0

37-годишен софиянец намери и върна 140 000 лв. на собствениците им. Солидната сума е на възрастно семейство, което цял живот е спестявало, за да купи жилище на внуците си.

В съботен дъждовен ден Владимир Симеонов спира на паркинг пред строителен обект в елитния софийски квартал Бояна. На земята лежи несесер, който първоначално помислил, че е на някой от работниците.

„Не можех да повярвам какво има вътре. Виждам парите. Не знам колко са. Първата ми мисъл беше, че те ще стигнат до собственика. Независимо къде е в момента и колко много се притеснява“, разказва Владимир пред БНТ.

Несесерът се оказва пълен с евро – общо 70 000. Владимир веднага се прибрал вкъщи, но не казал дори на семейството си. Мъжът бил твърдо решен, че ще издири собствениците. Пуснал и статус във фейсбук групата на квартала.

На въпрос дали не се е поддал на изкушението да прибере парите за себе си отговаря, че не го е направил нито за миг.

Малко след като прибрал парите на сигурно място, Владимир Симеонов все пак решил да се върне на паркинга. Там забелязал възрастно семейство. Попитал ги какво правят тук, а жената му отговорила, че на това място са загубили целия си живот. Изгубените 70 000 евро се оказали всичките спестявания, събирани с години за апартамент на внуците.

Мъжът не се усъмнил, че това са хората, които издирва.

„Бяха гравирани четири имена, издълбани в самия несесер. Това бяха четирите имена на техните внуци. Той (съпругът) ми ги цитира, без дори да съм му казвал да опише несесера. Жестът, който направи човекът в момента, в който му предадох несесера, беше следният. Бръкна, извади една от пачките, без да поглежда каква е. Сгъна я й я издърпа. Толкова банкноти, колкото издърпа, ми ги даде“, разказва Владимир.

Не приел парите. С примера си младият мъж искал да покаже на 7-годишната си дъщеря, че моралът и доброто сърце са по-ценни от парите.

„В момента, в който споделих какво съм направил, първите думи на дъщеря ми бяха: „Тате, ти си направил добро, без аз да участвам в него“. Парите не са всичко. Това искам да разберат хората. В днешно време обществото е станало силно обвързано само с парите. Пари, пари, пари …, но не всичко е пари“, казва Симеонов.

И допълва: „Аз имам едно обяснение защо се случи това нещо. Защото те са били добри през живота си. Те са правили добро и това нещо им се връща в такъв труден момент. Това е посланието, което искам да кажа на хората. Правете добро, без да очаквате нещо. Това ще ви се върне в труден момент“, призовава Владимир.

Източник : offnews.bg


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *