0

Закрих бизнес проекта на Слави Трифонов, ще съдя Тошко Йорданов за обидата „мутра“. Това заяви в ефира на bTV спортният министър Радостин Василев.

„Бях взел решението (б.р. да напусна партията) 10 минути, след като разбрах, че Слави Трифонов оттегля своите министри. В знак на лоялност, тъй като тази партия ме е издигнала като министър, си подадох оставката и съдбата ми като министър не е в ръцете ми.

След това обмислих много внимателно какво искам да направя, бях готов да го направя и сам, естествено имаше и хора, които застанаха до мен. Оказа се, че хората, които са до мен и много други в НС обмислят да напуснат парламентарната група още от януари. Може би аз бях катализаторът, като министър, който е решил да си тръгне“, добави той.

Василев добави, че е чувал от колегите депутати, че има огромен проблем в Министерството регионалното развитие и благоустройството (б.р. където министър в оставка е Гроздан Караджов от ИТН).

„Много неща са ме притеснявали –  от това, че г-н Трифонов не се появи никъде и никога, до това, че не познава своите депутати, до това, че се появиха хора в листите през април и юли, които имат определени обвързаности с бизнеса. Появата на хора в листите, които са спуснати чрез листчета от ръководството на партията да ги включат в листите. Появата на същите тези хора, които бяха включени в листите, в едно министерство на ръководни постове“, каза още министърът в оставка Радостин Василев.

Василев обясни, че се е срещал с премиера 2-3 дни преди пресконференцията в по-широк формат от  хора от този, който се е появил на пресконференцията.

Той обясни, че срещата между премиера Кирил Петков и депутати от ИТН се е състояла в дома му, като на срещата е имало 8-9 души.

„Нищо не ни е обещавал. Той искаше да разкаже какво се е случило в МРРБ“, добави министърът на спорта в оставка.

Василев отрече да е заплашвал депутатът от ИТН Христинка Иванова. Припомняме, че вчера председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор между Радостин Василев и Христинка Иванова, в който, по думите на Йорданов, се чуват заплахи.

„Христинка Иванова е народен представител от Плевен, тя стана народен представител само и единствено заради мен. Тя е общинският координатор в Долна Митрополия. Този разговор го проведохме около 30 минути преди пресконференцията вчера, защото тя не дойде. Тя беше навсякъде с нас през последните три дни – вкъщи, срещна се с премиера. Не съм я заплашвал. Ще и пратя колеги юристи, за да може да си попълни молбата за напускане, тя си я попълни още тогава. Разбрахме се колегите, че ако някой бъде заплашван и притискан, той ще напусне, за да даде място на следващия“, заяви Радостин Василев.

По думите му тя е притискана и заплашвана.

Той заяви, че на пресконференцията вчера е трябвало да присъстват 10-12 души от партията, но те са били заплашвани от Тошко Йорданов. Като вчера на пресконференцията Радостин Василев и други петима депутати от ИТН обявиха, че се оттеглят от партията.

„Колегите са уплашени“

„Колегите са уплашени. Тошко Йорданов се е държал много арогантно винаги, когато сме се събирали, когато те (б.р. депутатите на ИТН) са искали да изразят мнение. Тези хора не са помияри, това са народни представители. Не може да им се вменява, че те не са ИТН, а ИТН е лидерът Слави Трифонов. Тошко Йорданов ме нарече мутра, не искам да обиждам хората, с които допреди няколко дни съм стоял“, заяви Василев.

Той добави, че вчера „бизнес проектът на Слави Трифонов“ е бил закрит.

„Тази безпомощност ги кара да изпадат в истерия. Те много добре разбират че оттук нататък път за тези хора няма в политиката“, заяви още министърът на спорта в оставка.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *