0

Бившият президент и министър-председател Дмитрий Медведев, който в момента е зам.-шеф на Съвета за сигурност на Русия, публикува днес сутринта в телеграм канала си изключително остра публикация в контекста на руската инвазия в Украйна, съобщи Би Би Си.

Често ме питат защо постовете ми в Telegram са толкова сурови. Отговорът е, че ги мразя. Те са копелета и мръсници. Те искат смърт за нас, за Русия. И докато съм жив, ще направя всичко възможно те да изчезнат„, се казва в публикацията.

Вестник „Комерсант“ пише, че Медведев не е обяснил кого точно има предвид, но най-чест адресат на изблиците му са властите в Украйна, Европейският съюз и САЩ.

Така например на 30 май той написа, че в случай на ракетни удари по руски градове Москва може да отвърне с удари по „центрове за вземане на решения“, за „престъпни решения“, някои от които „изобщо не са в Киев“.

Медведев има почти 359 000 последователи. В рамките на половин час публикацията е прочетена от 388 000 души, отбелязва Би Би Си.

През януари 2020 г. Медведев пое поста на заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, като неочаквано отстъпи премиерското кресло на Михаил Мишустин. Длъжността е създадена специално за него – дотогава не е имало заместник. Председател е Владимир Путин.

Оставен е в шутовска позиция, без никакви правомощия, и му е позволено да пише в телеграм канала„, коментира журналистът Дмитрий Колезев публикацията на Медведев.

Теорията, че каналът на Медведев може да е бил хакнат, все още не се е наложила.

„Истината е, че никой не е питал Медведев за нищо от много време насам“, написа политикът Иля Яшин в своя канал в телеграм.

Изказването на зам.-председателя предизвика силна реакция и от други потребители на социалните мрежи – най-вече от журналисти.

Медведев открива канал в телеграм едва през март тази година, след като започва руската инвазия в Украйна. Преди това той се отказва от използването на социалните медии, забранени в Русия от началото на войната, в които преди това е бил активен.

„Може би това е хитър план на ЦРУ: да убеди Путин, че Медведев е истински патриот и трябва да стане негов наследник. Казват, че той няма да се предаде и ще отстоява позициите си докрай“, пошегува се политическият анализатор Абас Галямов в своя телеграм канал.

Политическият анализатор Михаил Виноградов публикува данни, според които зам.-председателят на Съвета за сигурност рязко е увеличил интензивността на присъствието си в социалните мрежи от април насам.

Източник : Offnews.bg


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *