0

Зрелостник върти педали на „Балканче“ и носи портрет на Тато, соц автомобили пак излязоха на мода

Надпреварата за най-оригинален абитуриент продължава с пълна пара в Пловдив. Днес в съревнованието се включиха стотици зрелостници от Търговската, Английската и Частно училище „Класик“, които купонясваха още преди старта на празника им в Новотела.

 

Медалът за оригиналност днес отива при няколко младежи. Зрелостник пренесе Средновековието по Главната улица. Той премина през Пешеходния мост с ескорт от рицари, готови да го защитават с мечове, ако някой дръзне да го притесни. Сър абитуриент бе облечен с шикозен черен костюм и синя папийонка за разкош. Със сигурност ще купонясва така, както и героите от филмите за тъмните векове – с много музика, пиячка и грациозни дами.

 

Вниманието тази вечер прикова и зрелостник, тръгнал да върти педали на „Балканче“, за да стигне до Новотела. Червената соц реликва се радваше на похвали както стопанин слуша за кучето си от минувачи докато го галят. От колелото гордо се развяваше българското знаме, както и портрет на Тодор Живков.

 

Ретро модата определено властваше сред абитуриентите тази вечер. Жълти и червени коли, емблема на социализма, се редяха една след друга, а от тях излизаха усмихнати до ушите красиви младежи и девойки.

 

Не по-малко бяха и зрелостниците, които решиха да пристигнат на две колела. Мощен рев на мотори, пушек и мирис на гуми превзе пространството пред хотела до Пешеходния мост. Мотористите са все по-търсени за тържествата през май, а много от момичетата пък улесняват ескорта си, тъй като гаджетата им са заклети почитатели на адреналина и високите скорости.

Някои от абитуриентите се появиха с ескорт от скутери, други пък заложиха на класиката – джип и много лъскави возила, чиито клаксони не спряха да се „надвикват“ както по улиците, така и пред хотела.

 

Шармантни рокли, ароматни рози, стилни прически и ефектен грим. Така възпитаничките на трите училища впечатлиха своите близки и насъбралите се да погледат с носталгия пловдивчани. На секундата след като слязат от колата или мотора, много от девойките грабнаха шампанско, крещяха от 1 до 12 и отпиха сладка глътка. Червено, черно и синьо бяха преобладаващите цветове в тоалетите на дамите, а момчетата заложиха на класическо черно, тъмносиво и тъмносиньо.

 

По традиция на 24 май броят на зрелостните, които празнуват, е най-голям, а хотелите и нощните клубове са препълнени. Полицията е нащрек, като организацията пред Новотела бе на ниво. Униформени има на всеки метър и макар да е блъсканица, има ред и дисциплина, както се казва.

 

Утре също се очаква да има много абитуриентски балове на няколко места из града. Това означава, че надпреварата за най-оригинални зрелостници все още не е приключила.

Снимки от Наташа Манева

 

Източник: Марица


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *