0

Може да бъде по-красиво от Швейцария, но сега е мизерийка. Така читател описа онова, на което е станал свидетел тези дни. Даваме му думата сега:

Здравейте! По празниците посетих Велинград – любима дестинация на хиляди българи. Уникална природа, кристален въздух – особено лятото, изключително гостоприемни хора.

 

Решавам да отскоча до една от емблемите на града – Клептуза. Забележителност, която едва ли изисква някакво по-специално представяне.

Място, което може да бъде приказно красиво и по-хубаво дори от Швейцария, но в момента е лека мизерийка – остатъци от съборени заведения, неработещ отдавна соцресторант, опасно стърчащи счупени стъкла от останките му, както можете да се убедите от снимките.

 

Единствено водните колела работеха, но това е твърде недостатъчно. Както и една кръчма, от която навръх Великден звучеше чалга или нещо от сорта.

Идеята на Общината за отдаване на парка на концесия

 

Областният управител на Пазарджик Иван Васев върна в средата на март свързаните с тази идея две решения на Общинския съвет във Велинград.

Първото е за изготвяне на план за действие на концесиите, след като се оказа, че във Велинград никога не е имало такъв. Без него няма как да се провеждат конкурси за отдаване на концесия на имоти публична общинска собственост.

 

Решението за Клептуза пък е върнато с аргумента, че не може да се открие процедура за определяне на концесионер, която не е включена в плана за действие за общинските концесии.
 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *