0

Нарязаните хлябове са популярни сред купувачите. Удобно е, но е по-добре да не купувате такъв хляб, сочат диетолозите. На първо място, нарязаният хляб е маркетингов трик. Хората обичат да купуват нещо готово, защото това ги улеснява. Това се използва от търговците, но такъв хляб не е по-добър, а и е по-скъп.

 

Но това не е основната вреда. Нарязаният хлябът се разваля по-бързо, тъй като при нарязването се увеличава площта, върху която се образуват плесени, посочва Darik News. Според диетоложката Олга Алемайкина филийките хляб също се обработват с консерванти на базата на аскорбинова киселина и етилов алкохол. Оказва се, че нарязаният хляб е „консервиран“ продукт. Така се увеличават рисковете за здравето.

 

Освен това за рязане на хляб в промишлен мащаб, ножовете на оборудването се смазват с масло. Така филийките не се слепват и изглеждат спретнати, но хлябът става още по-вреден за организма.

 

Ето защо е по-добре да купувате цял хляб, който се приготвя в пекарна и има кратък срок на годност. Експертите съветват още хлябът да се съхранява в хартия или увит в кърпа. Така се предотвратява плесенясването и хлябът остава мек за дълго време.

 

Източник: fakti


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *