0

Вместо да му избодат очите, българските автоджамбази изписаха веждите на украинеца Дмитрий Бабенко, чийто бял „Мерцедес“ ML 350 изчезна мистериозно от паркинга на хотел „Карел“ в Несебър. След новината за това, че са останали без нищо, бизнесмен от София подаде ръка на украинеца и неговото семейство и сбъдна мечтата им.

 

След като Дмитрий, съпругата му Виктория заедно с 10-месечната им дъщеричка Алина и родителите на мъжа напускат Запорожие, бягайки от ужаса на войната, автомобилът и вещите в него са единственото им имущество. Те пристигат в България на 21 март, тук са за пръв път и вероятно ще помнят нашата страна с опашките за придобиване на статут и кражбата, но и с това, че тук живеят и добри хора, готови да помагат със своите големи сърца.

 

На 28 март през нощта крадците на автомобили вземат всичко, което семейство Бабенко притежава. „Отворили са колата и са видели вътре бебешка количка, детско столче, биберони и вещи, по които ясно си личи, че не сме тук на почивка. Как им даде сърце да го направят?“, пита Дмитрий.

 

В деня, в който Дмитрий обяви новината, високопоставени хора от столицата виждат сълзите и отчаянието на един баща по телевизията и го намират. Питат го как иска да му помогнат и какво е решил да прави за семейството си.

„Споделих им, че искам да отгледам детето си на спокойствие, че със съпругата и родителите ми мечтаем да заминем в Канада и там да се установим като бежанци. Това беше нашата цел, а колата ни беше всичко“, казва бащата от Украйна. Той търси съдействие от институциите в Бургас, отива на среща при областния управител, подава жалба в ОДМВР-Бургас, където работят по издирването на откраднатия му автомобил. Служителите на реда веднага започват разследване и вече имат следа, която води към автоджамбазите. Но Дмитрий вече подрежда живота си в друга държава.

 

Бизнесменът, който потърсил Дмитрий, приел присърце борбата на един съпруг, баща и син за цялото му семейство. Той не желае да бъде оповестявано името му, затова ние ще спазим тази уговорка.

Вчера семейство Бабенко обаче са минали интервю в канадското посолство в Букурещ и вече притежават визи за Канада. Бизнесменът е изпратил и самолетните билети за семейството и е дал на Дмитрий 2 хиляди долара, за да може да започне живота си там.

 

Семейство Бабенко са получили хуманитарно убежище в източната част на Канада. Като бежанци там те получават апартамент и работа, както и уроци по френски език, пише „Флагман“. А ние от България можем да пожелаем успех на Дмитрий и семейството му и нека помни доброто, което го е стигнало в страната ни, макар и на гърба на зло.

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *