0

Обвинението се старае да извърти нещата, сякаш МВР е извършило една незаконосъобразна дейност, посочи силовият министър

„Изповядвам философията, че който го е страх от битки, трябва да си намери по-спокойно поприще. Убедихме се, че прокуратурата бди над интересите на бившите управляващи“. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков с ексклузивно интервю в предаването „На фокус с Лора Крумова“ по NOVA.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК

„От момента, в който постъпих в МВР като министър забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, при които материалите в обичайните хипотези, когато се изпратят в прокуратурата – те просто потъват. Особено, когато материалите касаят някой известен политически деец на ГЕРБ”, посочи силовият министър.

„Аз мисля, че  нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат фактите, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към прокуратурата, в много случаи, десетки, дори стотици, потъват в тази прокуратура. Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ“, коментира Рашков задържането на експремиера Бойко Борисов.

„Когато обвинението прочете в един материал, който й е изпратен от МВР, известни имена, като например Борисов, Горанов и ПР-ката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя проявява изключително старание да постави така нещата, че МВР е извършило една незаконосъобразна дейност“, категоричен е министърът.

„В задачата се пита каква е тази ярост, каква е тази съпротива от определени кръгове, които не желаят да се установи фактическата установка. Какво толкова е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция”, които са се опитали за известен период от време да съберат информация в тази насока и ще продължат евентуално да събират, ако не бяха спрени брутално от Прокуратурата вчера?”, попита риторично министърът.

На въпроса беше ли необходим арест и какво е очаквало МВР да намери при обиските в жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова, Рашков отговори така: „Един известен човек, който тези дни взе отношение по въпроса – Осман Октай се казва, дори каза, че арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години. Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък заради онова, което те знаят че е вършил в нашата страна”.

И допълни: „Тези шкафчета, които останаха неразследвани от нашата прокуратура – как мислите? Трябва ли да останат неразследвани от нашето общество? И ако има – откъде Борисов ги притежава? Очаквахте ли да откриете нещо? Какво са искали разследвашщите и какви очаквания са имали аз не мога да кажа пред вас“, подчерта Рашков.

Очаквайте подробности!

 


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *