0

Покъртителна история за съдбата на пенсионирана учителка, която преживява с 320 лева пенсия разказа Надя Тодорова от Кърджали. Възрастната жена живее сама и няма наследници, които да се грижат за нея. Много преподаватели са в това бедствено и унизително положение, а историята на учителката Цанка Сотирова е показателна за състоянието на днешното общество:

 

„Вървях по улицата. Потънала в мислите и измръзнала от студа, отивах на работа. Пред мен вървеше бавно, клатушкайки се, с премерени бавни стъпка възрастна жена с червено яке. Боже помислих си, че тази жена премерва всяка стъпка, все една ходеше по счупени стъкла. В един момент разпознах походката и фигурата. Жената се оказа моята учителка по руски Цанка Сотирова, или както искаше да й казваме другарката Цанка Сотировна.

 

Зарадвах се на срещата. За малко! Пред мен стоеше сломена жена, окъсана, опърпана, с олющени боти! Сърцето ми заплака! За уроците, които ме научи, за добротата, и я обух с хубави, качествени боти, накупих й една торба с храна, Включи се и Ники с малък жест, но от сърце. Благодаря на Гюлчето за жеста да й подари бельо. Благодаря и на Маргарита Петрова за жеста към учителката ми.

 

Взела съм телефона на другарката Сотирова. Живее с пенсия от 320 лв.! Интелектуалец, учител, възпитател! Плаках и се срамувах! Виновни сме! Срамувам се от нас си! Как го допуснахме?!

 

Който иска да помогне,може да ме намери в магазин Надит! Благодаря!“.
 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *