0

Всичко спря! Загубите ще бъдат огромни. Потресени сме и шокирани, меко казано – първо от чисто човешките измерения на случващото се, каза хотелиерът Тодор Пастармаджиев

Туристическият бранш по Южното Черноморие е силно притеснен заради военния конфликт в Украйна. Хотелиерът Тодор Пастармаджиев, който е в ръководството на Съюза на собствениците в Слънчев бряг алармира, че от няколко дни резервациите.са спрели. Не става въпрос само за украинския пазар и този в Източна Европа, а за всички!

 

„Всичко спря! Загубите ще бъдат огромни. Потресени сме и шокирани, меко казано – първо от чисто човешките измерения на случващото се. Все още нямаме никаква информация каква ще е съдбата на сезона и какво ще стане с туристите. Надяваме се и се молим възможно най-скоро да приключат военните действия, после ще видим какво ще се случи със сезона“, коментира Пастармаджиев пред Нова.

„Ние сме в чувствителна близост до бойните действия, не знаем как ще се отрази това и на другите пазари. Предполагаме, че е възможно войната да уплаши и западните туристи, които възнамеряваха да почиват у нас. Нещата се развиват от часове и не можем да направим генерална оценка на обстановката. Ако ситуацията продължи, безспорно ще се отрази на туризма“, допълни той.

 

Припомняме, че това лято туристическият бранш очакваше да навакса всички загуби от последните два сезона, но ако ситуацията в Украйна, не се успокои ще станем свидетели на масово затваряне на хотелите. Проблемът е, и че традиционните европейски пазари като Чехия, Полша, Великобритания едва ли ще дойдат в България, тъй като само на 400-500 км дрънчи на оръжие.

Очаква се и разхлабване на ковид мерките, което ще отвори вратите на нашите сънародници към конкурентни курорти в Гърция, Кипър, Мароко, Египет, Турция и Тунис.

 

Източник: flagman


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *