0

Ученият от БАН Михаил Цвеов е човекът, който твърди за себе си, че е решил да се опълчи на системата и на енергийните монополисти. Той явно е успял да изпълни своята мисия, след като за януари е платил рекордно ниска сметка за ток, съобщава Нова телевизия.

 

Той живее на студено. Спи в спален чувал, зимата в най-студените дни облича няколко чифта анцузи и блузи и стои с шапка. Имало е и дни, в които е виждал дъха си вкъщи. По думите му студът е лошо нещо, но по-лоши са сметките. Води такъв начин на живот от 2006 г.

Не използва хладилника си, а готварската му печка служи за поставка за растения. Изключил е и парното си. За къпане обаче използва тръби от парното.

 

Сам казва, че въпреки студа те успяват да оцелеят. Има авокадо, което лично е отгледал от семка.

Сметката му за ток за последния месец е 3.01 лева. Мъжът работи в Института по механика към БАН.

Запален е по фотографията и си е купил няколко фотоапарата. Освен това си е купил и „нещо като електромобил“ за 6 хиляди лева. Не го е зареждал в последния месец и няма книжка, за да го управлява. Но често го возят приятелите му. Казва, че е направил покупката, за да даде пример на обществото.

 

Според него сметката му за ток се е формирала за осветление, зареждане на телефон, понякога включвал микровълнова.

 

Михаил иска жена, която е свикнала на студено. „Все пак има и някои жени, които са свикнали на студено. Засега няма желаещи, които са казали искам да живея при теб на студено. В краен случай, ако никоя не иска на студено, включваме парно и ток и това е. Най-важно е да си имам жена и деца“, завършва той.

 

Източник: lupa


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *