0

Премиерът обяви това от парламентарната трибуна

 

 

Миналата седмица аз, като министър-председател, бях извикан от прокуратурата и входирах информация за 19 души. Исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща внимание и не ги пропуска. В Брюксел казах, че са 20 души. За 19 бяхме събрали медийни публикации, а на 20-тия го предадохме”.

 

 

Това обяви от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков, предаде Нова телевизия.

Всички са равни пред закона. Моля ви, ако имате ясни сигнали за което и да е лице, включително и Прокопиев – радвам се да ми ги предадете. Оттук нататък всички ще са под един аршин”, каза още премиерът.

 

 

Петков и депутатът от ДПС Йордан Цонев се скараха по време на парламентарния контрол. Двамата се обвиниха взаимно в лъжа. Конфликтът започна след като депутатът заяви, че премиерът му споделил в личен разговор: „Не ни закачайте за кръга на Иво Прокопиев, нямаме нищо общо с него”.

 

 

„Това е лъжа”, репликира го веднага от мястото си Кирил Петков. „Не аз, Вие сте уличен в лъжа!”, отвърна му Йордан Цонев. Депутатът заяви също, че Петков трябва да убеди не само ДПС, а всички, че кабинетът му не е марионетно правителство на Прокопиев.

 

 

„Това е чиста, проста лъжа”, коментира  и от трибуната  Петков. Председателят на парламента Никола Минчев заяви след това, че за пореден път предупреждава  и премиера, и депутатите да не използват този израз.

 

 

По-рано по време на парламентарния контрол премиерът заяви, че ако някой има сигнали за корупция, свързани с Иво Прокопиев, може да му ги предаде, за да ги препрати към прокуратурата. Кирил Петков коментира и санкциите по закона „Магнитски” и лицата, на които са наложени и заяви, че не вярва цялата администрация на САЩ да се е заблудила. „Вярвам повече на американската администрация, отколкото на прокуратурата ни в момента”, каза Кирил Петков.

 

 

 

 

Във връзка с коментар на Йордан Цонев от ДПС Петков заяви, че се занимава единствено с кръгове на крадци и хора, свързани с корупцията.

 

 

Никога не сте чували от мен думите „Не закачайте този или онзи кръг“. Аз съм министър-председател на цяла България”, добави той.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *