0

Мартин Питърс от Уест хям опитал да си смени фланелката с Гунди след гола му на „Уембли“, но там някой от нашата делегация го отпратил и му дават от резервния екип. Фланелката на Георги е стояла 50 години в рамка на стария „Уембли“ и Ивелин Попов я откупил за 10 000 евро.

 

Така Крум Савов припомни на съпругата на Георги Аспарухов – Величка Маркова-Лита, какво се е случило след контролата между световния шампион Англия и България (1:1) на 11 декември 1968 година в Лондон.

Фланелката му я искал и Боби Чарлтън. Георги беше бесен, защото беше разбрал след това. Каза ми: Аз можех да я платя в десеторен размер, да ми поиска фланелката Боби Чарлтън и аз да не мога да му я дам, върна се назад в спомените си пред Телевизия 7/8 Лита Маркова.

 

Георги никак не си отиде богат, абсолютно никак и просто не искам да спомена дребната трицифрена сума, която беше в книжката му. Тъкмо тогава беше внесъл първата вноска за апартамента от 3000 лева и в книжката имаше жалка сума. Не си отиде богат, защото на него му плащаха толкова, колкото на всеки играч на Левски. Някои хора смятат, че му плащали на голове или не знам какво си, няма такова нещо, допълни Маркова.

 

Аз съм вярващ човек и аз често си мисля, че Бог го прибра, за да го спаси от нещо по-лошо. Може би, това е утехата ми, но наистина Бог го прибра и го направи легенда, защото Георги беше много раним човек, Георги беше много деликатен и нямаше да може в това мътно време да се оправи, каза още Величка Маркова.

 

Източник: Petel


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *