0

Българска туристка за малко да превърне пътуването си до Дубай в кошмар. Явно обаче жената е родена с късмет.

Нашенката си загубила портмоне с $9150 на път от емирството към България.

 

За щастие дубайската полиция намерила портмонето, както и важни документи на българска туристка. Те били забравени на международното летище в Дубай, обясни бригадир Хамунда Белсуайда Ал Амери, директор на департамента за сигурност на аеропорта, цитиран от gulfnews.com.

 

„След като открихме портмонето, веднага установихме самоличността на притежателя му, който вече бе напуснал страната. Независимо от това нашите служители се свързаха с нея и й изпратиха портфейла с парите и документите след определени административни процедури“, посочи Ал Амери.

Той допълва, че дубайската полиция прави всичко възможно да възстанови вещите на притежателите им и полага усилия да гарантира комфорта на посетителите на емирството, жителите и гражданите му.

 

Дубай в последните години се превръща в една от предпочитаните дестинации за българските туристи, особено през зимните месеци, когато температурите в столицата на емирството са поносими. Макар цените в заведенията там да са високи, пакетните екскурзии на база ол инклузив са сравнително достъпни, стига да не напускаш територията на хотела.

 

Пет дни престой за тричленно семейство в петзвезден хотел може да излезе само около 3000 лева. В тази сума са включени дори коктейлите край басейна, както и яденето на корем. Отделно се плаща единствено туристическата такса и забавления извън територията на хотела.

По-дългите ваканции за 7-8 дни пък са по около 1600-1800 лева на човек, като в цената влиза и самолетният билет.

 

Източник: Блиц


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *