0

Оказа се, че може да сме карали Омикрон, без изобщо да подозираме това. Разкритието направи американският вирусолог Майкъл Остерхолм.

Той обяви пред CNBC 6 признака, по които да познаете, че този ковид вариант е минал и през вас.

Тежко дишане: Проблемът с дишането може да се задържи известно време, след като оздравеете. Може да не успяват да се поемете достатъчно въздух при физическо натоварване — изкачване по стълби, кардио упражнения, тичане или бързо ходене.

Умора: Това също може да подсказва за неидентифициран COVID-19. Проверете си антителата ако усещате умора от дейности, които до скоро сте извършвали без големи усилия.

Виене на свят: Постковидният синдром оказва влияние върху сърдечната честота и кръвното налягане. Така, че следете дали имате ускорен пулс.

Депресия или тревожност: Вирусът може да предизвика нежелани неврологични ефекти, продължаващи дълго време.

 

Усещате странни миризми и вкусове: Омикрон за разлика от други щамове не нарушава обонянието. За сметка на това кара хората да усещат несъществуващи миризми или да възприемат познати вкусове по нов начин.

 

Проблеми с различни органи: Това може да бъдат сърце, бели дробове, бъбреци, кожа. При внезапно влошаване на благосъстоянието е напълно възможно неусетно да сте изкарали COVID-19.

 

Източник: glasnews


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *