0

Елена Поптодорова разкри, че руският президент Владимир Путин е нямал право да е на  на Зимните олимпийски игри в Пекин, но е получил покана от китайския президент Си Цзинпин.

 

 

 

„На спортистите се казва да си вземат еднократни телефони само за времето на пребиваването в Китай, защото има проблеми с киберсигурността и това ще даде възможност за кражба на лични данни на хората. За мен олимпиадата започна още преди официалното си откриване със срещата между Си Цзинпин и Владимир Путин.

 

 

 

Самият Путин идва по една много специфична точка. Има решение на МОК за налагане на санкции на Русия, заради фалшифициране на данните за употреба на допинг и Русия има санкция за две години, в които не може да участва представител на високо ниво на олимпиада.

 

 

По същество Путин в общия смисъл няма право дори да бъде там, но има една точка, според която ако се отправи персонална лична покана от държавния глава на страната това може да стане и той по тази причина се намира в Китай в момента. И разговорите между двамата са много интересни, защото касаят и нас.

 

 

 

Има едно съвместно изявление, в което за първи път Китай се произнася по големия конфликт „Русия-НАТО“ по отношение на Украйна. Няма изненада по това, че Китай дава подкрепата си за Русия, и съветва НАТО да не се разширява. Китай изказва критика към едно тристранно сътрудничество между САЩ, Австралия и Великобритания в Азиатско-тихоокеанския регион.

 

 

И нещо много интересно – Путин обеща едни 10 милиарда кубически метра природен газ, които да отидат до Китай плюс силно облекчен изход на въглеводорода. Така че олимпиадата започна и по този начин“, каза Поптодорова в предаването „Пресечна точка“ по „Нова телевизия.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *