0

Момченцето на 43-годишната Миглена, която почина, докато чакаше помощ в Спешното отделение на врачанската болница, остава с баба си и леля си.

 

 

След консултации с най-близките му роднини, отдел „Закрила на детето“ – Враца, ще предприеме мярка на закрила на детето, а именно „настаняване в семейство на близки и роднини“, пише Блиц.

 

 

 

Така детето ще продължи да се отглежда на същия адрес, в обкръжението на най-близките си роднини.

 

 

Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия с помощта на лелята, съобщиха от агенцията.

 

 

Социалните вече предприели и други действия според правомощията си за оказване на психологическа и материална подкрепа на детето, чиято майка почина на 30 януари.

 

 

 

Сестрата на починалата жена обясни, че момченцето вече знае, че мама няма да се върне, защото е ставала звездичка в небето, че то остава да живее в същия дом заедно с тях, ще го гледа със своите деца – неговите братовчеди, ще продължи да ходи в същата детска градина. Увери и че ще се работи с психолог.

 

 

 

Мъжът на починалата Маги живее с нея на семейни начала, но детето е от предишен брак. Таткото е починал от рак, още преди синът им да навърши 2 г.

 

 

 

Момченцето вече получава наследствена пенсия за другия си починал родител. Семейството е консултирано за възможността да бъде подпомогнато с помощи съгласно закона, както и по отношение на реда за учредяване на настойнически съвет, обясняват още социалните.

 

 

Тези, които искат да помогнат на детето на починалата във Враца Миглена, могат да го направят само на една сметка.

 

 

Близките на починалата Миглена от врачанското село Пудрия оповестиха ЕДИНСТВЕНАТА сметка, на която може да помогнете на 6-годишния ѝ син, останал кръгло сираче след смъртта ѝ, пише Булнюз.

 

 

Детето ще продължи да се отглежда на същия адрес в обкръжението на най-близките си роднини. Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия с помощта на лелята.

 

 

 

Към момента то не се нуждае от дрехи и обувки, уточняват близките на починалата.

 

Банковата сметка, на която може да подкрепите детето е една единствена – на името на баба му и никой друг не събира средства за него. 

 

 

 

Ето сметката, на която може да помогнете:

Титуляр: Цветанка Кунова Сиренярска

IBAN: BG59DEMI92401000290753.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *