0

Жена е с опасност за живота, след като е била нахапана жестоко от куче.

В събота ротвайлер се нахвърлил и нахапал почти до смърт 45-годишната Силвана Иванова в Перник. Нападението се случило в двора на къщата, където живее кучето.

 

Жената е била поканена на гости от стопанина на животното, но инцидентът е станал в негово отсъствие. Всичко се е разиграло за секунди.

„След като жената е клекнала да погали кучето, то я е захапало за лицето“, споделя пред Bulgaria ON AIR Анжелика Макараджийска, близка на пострадалата жена.

След нападението пострадалата е настанена във ВМА с опасност за живота. Близките й отправят апел хората да дарят кръв, за да оцелее.

 

„Интубирана е, поставена е в изкуствена кома. Половината й лице е отхапано. Има и поражения на носоглътката. Сега ще й поставят тръба за течности. В момента се надяваме органите да продължат да работят. Тя има инфекция от ухапването, защото самото куче не е ваксинирано, няма паспорт. Не може да се докаже от какво е инфекцията. Има и увреждане на челюстта, липсват й два зъба“, обясни дъщерята на пострадала Албертина Иванова.

 

Стопанинът на кучето отказа да коментира ужаса. Само обясни, че жертвата сама е отишла при домашния му любимец, въпреки че виждала кучето за първи път. По неговите думи то стои вързано на синджир от 3 години. Така било и по време на инцидента.

 

Кучето има външните белези на ротвайлер, но няма доказан произход, както и чип. От Национален клуб Ротвайлер анализират основните причини за възникналата ситуация – проблемът не е в породата, а във факта, че кучето се отглежда вързано.

„Когато е на синджир, то е ограничено да се защитава, а всъщност тялото му е открито за атаки. Това го прави още по-подозрително. Много бързо кучето преминава от предупреждение към нападение. Не е агресия, когато кучето си защитава двора. То не напада, а прогонва натрапник“, обяснява Димитър Трифонов и съветва да следваме две основни правила, когато ни напада куче.

 

„Може да му подадем първо яке, чанта, за да захапе тях. И най-важното е да не бягаме с гръб, а да се отдръпваме с лице към кучето“, съветва Трифонов.

Всеки, който желае може да дари кръв за Силвана Иванова във ВМА. Кръвната група не е от значение.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Източник: glasnews


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *