0

Момче разказа трогателна история, която се е случила в градския транспорт в Банкя]. Всеки един от нас можеше да е на неговото място. Центърът за градска мобилност в София публикува историята на Никола, който твърди, че е бил ударен с юмрук в лицето от шофьора на автобуса.

Ето какво пише момчето, публикуваме думите му без редакторска намеса:

Казвам се Никола и съм на 17 години. На 15 декември, към 13:35 ч., чаках автобус номер 47 на последната спирка в квартал „Градоман“ в Банкя както обикновено. Автобусът дойде, шофьорът отвори предната врата и ме попита дали ще се качвам. Докато си слагам маската вдигнах ръката в знак, че ще се, но той изненадващо затвори вратата и запали автобуса. След няколко секунди чакане отново отвори предната и започна да ме псува и да пита защо не се качвам. Не разбрах, че говори на мен, нямаше повод за такова държане и се доближих до вратата, за да видя какво се случва.

Осъзнах, че говори на мен, качих се, като през цялото време продължи с псувни и какви ли не обиди по мой адрес. Само го погледнах, като преди да седна отвърнах „Заради хора като вас светът е в такова положение“.

Седнах на последната седалка, за да съм по-далеч от него. В автобуса имаше още една жена. Шофьорът стана и се засили към мен, извика ми в лицето защо съм му говорил по този начин и съм го обиждал, опитах да обясня, че не съм го обидил и другата жена в автобуса ми е свидетел, но той не ме изслуша и ме удари с юмрук в лицето.

 

След това ме изхвърли от автобуса, продължавайки да ме псува и обижда. Не му беше трудно, огромен мъж все пак. Звъннах на баща ми, който се обадил на 112 и пресрещнал автобуса на метростанция Сливница. Пристигналите полицаи му обяснили, че нищо не могат да предприемат, защото няма доказателства, въпреки че в автобуса има камери.

Посъветвали го да си извадя медицинско, както направих на другия ден (средна телесна повреда) и да заведа дело. Защо държа да разкажа тази история?

 

Защото живеем в 21 век, в европейска държава, аз съм ученик на 17 години и не мисля, че е редно да се случват и остават безнаказани такива неща на мен и на когото и да било. Впоследствие разбрахме, че това не е първата подобна проява на този шофьор – проявявал е агресия не само към пътници, но и към колеги.

Ето и някои от коментарите под публикацията:

Браво момче, само така. Никаква търпимост, към такива прояви. А на този бабаит, трябва да му се разясни, че транспорта е УСЛУГА, която пътниците ЗАПЛАЩАТ. Ако не може да я предостави качествено, да си хваща шапката и да се разкара;

 

Така е, когато няма закони, а ако има не се зачитат и спазват. Срам и позор 2022 година да се случват подобни неща;

Недопустимо! Но в разказа най-шокиращо за мен е, че всички колеги знаят, че този човек е такъв, но са ок. Няма мерки, няма и подкрепа за този човек, защото е опасен и не му е това мястото за работа. И нека не се учудваме, защо децата се справят със същите модели, а ние възрастните се възмущаваме много;

 

Как държат такива хора на работа аз не мога да разбера. Ми като е имал други прояви е трябвало отдавна да не е на това работно място! Ужас! Браво на Никола за сигнала?! Трябва да има справедливост!(въпреки че се съмнявам).

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *