0

Доц. Атанас Мангъров изигра много лоша роля в пандемията. Той отдавна щеше да е с отнети лекарски права, ако беше в някоя западноевропейска държава. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред „Фокус.“

 

 

„Ние се познаваме с него, работили сме заедно, само че той премина една граница, която е много опасна. Това е смесването на малко истина, полуистина с много лъжа. Говори глупости. Говори неистини. Какво постигнахме, разбъркахме обществото и дори африкански страни са пред нас по ваксинация”, каза Кунчев.

 

 

Според него няма никакво значение, че много хора се съгласяват с доц. Мангъров, защото срещу тях са фактите и истината.

 

 

„Ако ще цяла България да мисли като него. Когато зад мен стои статистиката, цифрите и науката – кой каквото ще да мисли”, категоричен е Кунчев. „В целия свят може да има различни мнения, но когато от едната страна се извадят факти, не може да ги отхвърляте и да казвате – ама аз мисля друго. Може да мислите, но истината е една”.

 

 

 

През последната седмица възрастовата група с най-голяма заболеваемост от COVID-19 са учениците.

 

 

„Факт е, че децата го карат по-леко и не влизат в болница, но в момента те са водещи по заболеваемост”, посочи Кунчев и добави, че засега няма да се спира присъствено обучение. „Докато районното управление по образование не се убеди, че учебният процес вече се е сринал поради липса на учители или над 20% отсъствие на децата, ние до такава стъпка не прибягваме. В момента дори обратното, задържаме и сме под натиск да я предприемем, защото училищата вече не могат да учат поради отсъствия”, каза той пред „Фокус”.

 

 

Той коментира и конспиративните теории за COVID-19. „Често са ми казвали, че вирусът може да е създаден от човек. Да, може, не го изключвам. Но той заразява ли хора, страдат ли, умират ли? Значи ние трябва да вземем мерките и да се борим с него, пък хич не ме интересува кой го е създал. Ако има нещо, то ще се докаже с времето”, каза Кунчев.

 

 

 

Главният държавен здравен инспектор поясни, че е предложил на отпадане на противоепидемичните мерки при 70% имунизирани, но в крайна сметка е било решено това да стане при 60%.

По думите на Кунчев, ако в едно общество 70% от хората са имунизирани, почти е невъзможно да възникне епидемия. В България обаче този дял не е достигнал дори 35%.

 

 

 

Кунчев подчерта, че другото условие за премахването на зеления сертификат е падане на заетите интензивни легла под 5%.

„И двете са постижими. Целта е амбициозна, но по-добре да си поставяме амбициозни цели и да ги гоним, отколкото да ги смъкваме”, смята Кунчев.

 

 

 

Той добави, че общата картина е ясна – имунизираните общества дават малко жертви, неимунизираните дават много. 95% от хората, които умират в България, не са ваксинирани.

Скоро на трите международни летища в България ще бъдат поставени апарати с четци, които да потвърждават, че зеленият сертификат е действащ. QR кодът не може да се фалшифицира, данните се ъпгрейдват на всеки 6 часа с европейската система.

 

 

 

Единственият начин за фалшифициране на зеления сертификат е с подпис на лекар.

 

 

Кунчев обясни, че е разкрита организация, за която е установено, че е правела сертификати с фалшив подпис на лекарка. Тя е в напреднала възраст и изобщо не е знаела за тази фалшификация. Издадени са над 1500 такива фалшиви сертификата, голяма част на чужденци.

 

 

„Да се твърди, че това били „експериментални течности”, че не били преминали всички етапи – това е пълна глупост. Зад тези ваксини стоят подписите на хора, които само това работят”, коментира Кунчев конспиративните теории за ваксините срещу COVID-19.

 

 

„Всеки медицински препарат, за да стане лекарство, има така наречената кратка характеристика, нека хората го прочетат и ако имат някакви въпроси, разбира се, че ще им бъде обяснено. Но да се казва, че не знаем какво има във ваксините, това не е вярно”.

 

 

„Аз съм първият, който ще предложи вариантът на Великобритания, ако имаме техните данни, техните данни са 90% имунизация и излизане от четвърта вълна”, каза още доц. Ангел Кунчев.

 

Фокус, Гласнюз бг


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *