0

„Лидл България“ е Top Employer за трета поредна година – престижният международен сертификат, който Top Employers Institute връчва заради доказани и световно утвърдени работодателски практики.

 

Отличието се дава след задълбочен независим одит на HR политиките, като анализът обхваща 6 ключови области: управление на хора, работна среда, привличане, развитие, ангажиране и обединяване.

 

„Щастливи сме, че отново сме топ работодател и получаваме тази висока и обективна оценка. Още повече ни радва фактът, че въпреки кризата Лидл България продължава да се развива. Откриваме нови магазини, стъпваме в нови градове и вече присъстваме със 109 филиала в 50 града. В резултат на всичко това привличаме и нови хора към своя екип. За една година – от януари 2021 до януари 2022, екипът ни се е увеличил с 15%. Днес служителите на Lidl са 3 737 души. А нашата основна отговорност, както винаги, е да бъдем топ работодател за всички тях и да виждат в наше лице сигурен и коректен работодател, на когото могат да разчитат“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор.

 

„Изминалата трудна година, също като предишната, засегна компаниите по цял свят. Въпреки това „Лидл България“ продължава да показва, че сред основните й приоритети е прилагането на отлични работодателски практики. Компанията продължава да посреща предизвикателствата на променящия се свят и да допринася за положителния ефект върху живота на своите служители. Радваме се да поздравим фирмите, които тази година получават сертификата top employer в своите държави“, коментира Дейвид Плинк, главен изпълнителен директор на Top Employers Institute.

 

Освен че увеличава екипа си, през 2021 година „Лидл България“ продължава да предлага едно от най-конкурентните възнаграждения – средната заплата в компанията е с повече от 50% над средната за икономиката като цяло и значително над средната за сектора на търговията. Веригата не спира да обогатява списъка с придобивки за своите служители и ежегодно инвестира 6-цифрен бюджет в тяхното обучение и развитие. За пореден път миналата година проведе и своите младежки програми – практикантска и стажантска програма, като и двете предизвикаха два пъти по-голям интерес сред младите хора в сравнение с предишните издания.

 

С полученото отличие „Лидл България“ се нарежда до подразделенията на Lidl в 24 от общо 30 държави, в които присъства – сред тях са Германия, Франция, Англия, Белгия, Нидерландия, Италия и други. Едновременно с това резултатът на компанията не само е над средния за страната, но по определени показатели е дори над средния за бранша в Европа, съобщиха от компанията.

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *