Ученик запали апартамента на приятел в Пловдив заради телефон, щетите огромни!

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо А.К., на 19 г. Той е предаден на съд за това, че на 27.10.2019 г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е запалил апартамент със значителна стойност – 45 000 лева, като пожарът се е разпрострял върху съседно жилище и от деянието са последвали вреди за собствениците.

 

Престъплението е квалифицирано по чл. 330, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 27 октомври 2019 г. обвиняемият А.К., който тогава бил на 17 г., отишъл до дома на свой познат на ул. “Гледка“ в Пловдив. Търсил го, защото няколко дни по-рано, той му бил взел мобилния телефон и отказвал да го върне. Когато стигнал до кооперацията, А.К. влязъл в жилището на своя познат през незаключената входна врата. Обиколил стаите и установил, че вътре няма никой. Ядосал се, че не е успял да си върне телефона и решил да запали апартамента.

 

Пламъците обхванали стаите и се разпространили към жилището на горния етаж. А.К. напуснал кооперацията и се отдалечил заедно със свои приятели. След сигнал на тел. 112 на място пристигнали екипи на РСПБЗН, които потушили пламъците. Щетите от пожара не са възстановени.

 

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

 

Източник: plovdiv24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *