Внимание! Нека пропускаме всички медицински лица на КПП-тата с предимство!

Внимание! До всички хора, медицински лица и органи на реда. Ние от организация „Бъди човек“ призоваваме всички граждани да бъдем съпричастни с хората на първа линия. Апелираме всички медицински лица да разпечатат цветен стикер с размер А4 , който да бъде залепен на предното и задното стъкло в горен десен ъгъл на автомобилите с които се придвижват. Това ще им подсигури бързо преминаване през контролните пунктове между градовете.

 

 

Нека всички ние ги пропускаме с предимство, те сега са хората, които ни лекуват и поддържат нацията ни жива в този труден момент.

Нека полицаите да ги пропускат с предимство, като всяко медицинско лице носи в себе си копие на документите си , работата си и са подпечатани от съответното заведение/ медицинско лице.

 

 

Нека бъдем единни. Генерал Мутафчийски каза, че са с предимство още от първите си изказвания при поставянето на КПП-та. Чрез този лист, всички ще можем да помагаме, не само чрез пляскане, не само чрез песни по радиото , но и с ДЕЙСТВИЯ!

 

 

Идеята ни е провокирана от поста на Дани Маркова , която работи в УМБАЛ „Света Анна“ – София АД и всеки ден пътува от Ихтиман до София – поста гласи:

 

 

„Седя в колата и слушам, “ Моя страна, моя България“… Журналисти призовават хората да подкрепят медиците.
Работният ми ден е приключил в 19ч., а аз седя в колата вече 2ч. и половина на КПП изхода на София… Едва пъплим…първа, газ, спирачка…

 

Дванадесет часа в реанимация. Работа с тежко болни… маски, шапки, очила, шлемове… не ти достига въздух от толкова предпазни средства. А сега 3ч. дишам изгорелите газове на колите до мен.

 

3ч. след края на работно ми време( в 22ч.)вече съм си вкъщи. Правят „коридор“ да влезе „бацила“ и се пъхвам в банята…за дезинфекция. Почти врялата вода отмива „бацилите“, а аз не мога да определя емоционалното си състояние… гняв, умора, безсилие. Пускам и няколко сълзи, не знам защо.

 

Утре ставам пак в 5ч. Минавам през първото КПП. И там чакане… Дванадесет часа в болницата и обратно към ужаса на КПП-то… Газ, спирачка… Още 3ч..
Не искам да ме подкрепят с “ Моя страна, моя България“, не искам светлинно шоу… Искам нормално отношение, в нормална държава!

 

5 и 30…Ще тръгвам за работа… „

СПОДЕЛЕТЕ! НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ ОТНОВО С ДЕЙСТВИЯ И ДОБРА ЦЕЛ <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *