Бяла лястовица се яви в Стрелча

Бяла лястовица се е появила в Стрелча, като птичката е била заснета от Енчо Божков, потребител във „Фейсбук“. Видеоклипчето с бялата надежда бе качено в социалната мрежа в групата „Аз обичам Стрелча“ и досега е събрало над 11 300 харесвания и над 300 споделяния.

Авторът на клипа е написал под видеото: „В Стрелча се появи Бяла лястовица – символ на надеждата и вярата в доброто! Природата ни дава сигнали за благополучие и усмихнати дни!“, а хора не само от Стрелча, но и от района не спират да я споделят в дневниците си и да си пожелават здраве и добри дни за България. Лястовичката е предвестник на доброто, щастието, началото, което обаче невинаги е гарантирано – човек трябва да се потруди за него, така както лястовичката упорито отглежда малките си.

Лястовичката, която влиза през прозореца, напомня за смъртта. Тя е символ на опасност. Влизаща през вратата птица е символ на ново начало и нов живот, на приближаващ успех и благоденствие.
В античната и средновековна поезия лястовичката е символ на забравената дума, неизреченото слово. В хералдиката се изобразява като Мартлет, или Мерлет, и символизира по-малките синове, които нямат наследство.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: Ретро

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *