Майката и бащата на Мая Манолова я разплакаха в ефир

Родителите на Мая Манолова Божидар и Елена Иванови, я накараха да се разплаче в предаването “Търси се” по БТВ.

Те разказаха историята на нейния живот от най-ранно детство до днес. Обясниха колко са горди с нея и се молят само да мисли повече за здравето си.

Оказва се, че дори в най-тежкия момент на рака, Мая и дъщеря й са успокоявали двамата възрастни и са ги убеждавали, че всичко е наред.

“Мая се роди 1965 година. Аз съм медицинска сестра. Тъкмо преди 4 години бях завършила медицинския техникум. Тя си е лидер още от детските години. Когато я предложиха за депутат тя не се посъветва с нас, а само си дойде вечерта и казва: Аз се кандидатирам за депутат. Баща й остана изненадан и й казва: А ти пита ли ни нас? Тя казва: Аз си зная какво мога!

Тя даже не ни запозна с неприятния проблем, който настъпи, и казваше: Аз съм добре, няма да се безпокоите, всички изследвания са добре…

Но много й помага и Раличка. Тя е с такъв ум, дойде при нас, дойде при нас, целуна ни: Бабо, дядо, няма да се безпокоите. Ние оценяваме колко е натоварена, но контактите с нас са твърде редки. Ние не желаем да й отнемаме време.

Когато дойде в Кюстендил искаме да обядва, да вечеря, а тя : Майко, нали знаеш, че съм на диета, ще дойда да ви видя само. Имаме 10 минути….

Най-важното е да си обърне внимание на здравето и да не се преуморява, да продължава да се грижи за децата, за бедните хора с усмивка и да си обича внука, който е нейното щастие.”, разказва майка й.

“В едно близко село до Кюстендил, когато имаше проблеми с горивата, тя ходеше пеш на работа. Ние не сме я съветвали нищо, тя трябва да си каже как стигна до там. Смятам, че се чувстваше добре. По-добре от някои други.
Тя е човек, който сам се натоварва с работа, такава си е от малка, не щади себе си, иска да свърши повече неща за хората. Аз съм си позволил съвет да й дам само за това да си оценява възможностите и да не се пренатоварва сама. Тя сама иска да свърши много неща, а това не е по силите на никого. Мислим й за здравето, да си съхрани здравето е важно. Понякога искаме да я чуем, само това искаме, друго не. Гордеем се с името, което си е създала и с това, че с нищо не ни е посрамила и нас, има за какво да се гордеем от нейната дейност, активност и постижения”, допълни баща й.

Източник: Petel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *