0

С глоба до 2500 лева може да бъде наказан и Емрах Стораро, който беше забелязан да размахва газов пистолет на обществено място.

Заедно с негов авер синът на Човека глас мята наляво и надясно новата си придобивка. На записа дори се вижда как изпразва пищака и сачмите падат на земята.

В следващо стори Емрах показва „живописната“ гледка в плажен бар, където е седнал на сепаре и си е метнал пистолета на масата заедно с няколко чаши питие за разкош. С две думи, Емрах си живее мутренската идилия, пише „България днес“.

Чалга певецът се фука вулгарно за това колко е тегав, но щом решава всички тези прояви да ги сподели със своите фенове в социалните мрежи, явно не осъзнава, че тази демонстрация си има последици.

Първата грешка, с която сам се простреля в крака, е, че си направи доказателство за незаконната изцепка. Чл. 60 в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия гласи, че е забранено откритото носене на оръжие на обществени места освен при осъществяване на охранителна дейност.

Още една грешка, която прави малкият Стораро, е да покаже вида на оръжието в ръцете си. Наличието на сачми веднага показва, че опасният уред в ръцете му не е фалшив. Вероятно Емрах се е опитал да покаже, че пистолетът му е „безопасен“, като е газов. За негово нещастие и пневматичните оръжия влизат в категорията на неогнестрелните такива и гореспоменатият закон си е все още в сила.

За прекрачването на закона Емрах ще трябва да плати глоба от 500 до 2500 лева. Направи ли го повторно, ще му плеснат още една, която може да стигне цели 8 бона, но и също да му се отнеме разрешителното за притежание на оръжие до 2 години, ако има такова въобще.

Още една нашумяла наскоро случка, обвързана с известна личност и пистолети, бе тази за Христо Шопов и съседката му от Люксембург. Тази зима актьорът беше арестуван, тъй като бе заплашил своята комшийка Патриша Тийвс, че ще я пребие. Жертвата твърди, че Шопов е насочил пистолет към нея, за което се спори все още дали това е истина.

Заплахата на Шопов с пистолет все още е под въпрос

В момента тече експертиза по видеата, които да дадат повече информация по казуса.

Децата на знаменити личности също са забелязани да буйстват с опасни железа. Голямо внимание се обърна през 2017 г. на сина на тогавашната екоминистърка Долорес Арсенова, Калоян Арсенов.

Той бе причинителят на огромен смут в столичният квартал „Лозенец“, където си е позволил посред бял ден да стреля в близост до жилищни сгради и детска градина. Престъпникът е бил задържан заедно с не кой друг, а сина на мутрата Злати Златев-Златистия Йордан Златев.

Синчетата на министърката и мутрата стресирали целия квартал

Синът на щангиста и бивш общински съветник Гълъбин Боевски, Пол Боевски, пък е направил беля с газов пистолет април месец 2008 г. Тогава синчето е бил на невръстните 15 години и се е прострелял сам в класната стая на 18-о СУ „Уилям Гладстон“ в София.

Според ранения заедно с двама негови съученици са играли на игра и накрая Пол е бил затиснат с пистолет в главата. Иронично, самият Пол е внесъл оръжието в територията на учебното заведение. В същия ден той е закаран в болница „Пирогов“ с рана в слепоочието. Газовият пистолет бил собственост на баща му Гълъбин, който не е имал представа, че е в ръцете на детето му.

Едва на 15 години Пол Боевски се застрелва

Като за финал може да си припомним един по-забавен, но не по-малко сериозен случай преди 20 години. Покойният актьор Дейвид Славчев решава да покаже колко е слаба охраната в Министерството на външните работи с… базука!

Славчев прокарва цял гранатомет през охраната на държавната сграда, без никой да го пита, и спокойно стига с противотанковото оръжие на пресконференцията, където тогавашният говорител на МВнР Любомир Тодоров изнася пресконференция.

Впоследствие, за да направи критика към слабата сигурност, Дейвид вади грамадното оръжие от куфара и стряска всички присъстващи на конференцията.

Дейвид Славчев успя да вкара цяла базука в МВнР

За щастие България е от държавите в света, в които контролът върху оръжията е по-силен за разлика о други държави, и масови стрелби няма. Въпреки това, както виждаме, и у нас има моменти, в които известни и не толкова решават да играят на руска рулетка с безопасността си и тази на околните./show.blitz.bg


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *