1

Въпреки че лятото ни дава много подаръци, то носи със себе си и някои неприятности. Последните със сигурност включват насекоми – не само комари и оси, но и мравки.

Как да се отървем от тези неканени гости от кухнята? 

Мравки в кухнята

Много хора буквално припадат, когато видят мравки в кухнята. За това обаче няма причина и наличието на тези насекоми не означава, че те живеят с нас или че хигиената в кухнята ни е под въпрос.

През лятото мравките в кухнята са просто минувачи . Те идват през отворени прозорци, а понякога дори и през пукнатини в стени или технически щрангове. Най-често можете да се отървете от тях, като ги премахнете от избрания път. Има и един ефективен начин да се отървете от тях веднъж завинаги.

Екологични средства за защита срещу мравки
Разбира се, там, където има проблем, хората ще намерят решение. Можете да закупите капани и отрови в магазините – но тези химически разтвори не са полезни за нашето здраве. Трябва да бъдете особено внимателни с домашни любимци и малки деца. Има и репелери със звуци, които са недоловими за хората. Това обаче е по-висок разход.

Затова обикновено използваме естествени методи за възпиране . Канела, аромат на лавандула, сода за хляб, оцет, лимон или карамфил могат да блокират пътя на мравките . Просто поръсете/изсипете някой от тези прахове, ароматни масла или течности по пътя, следван от насекомите, и това ефективно ще ги изплаши.

Естествени начини за унищожаване на мравки

Има и мощно решение за мравките в къщата. Интересното е, че премахването на мравки от къщата заедно с мравуняка не изисква отровни химикали. Вместо това използваме боракс – химическо съединение, което се използва дори в козметиката и фармацевтиката.

Разтворете чаена чаша захар в половин литър вряла вода. Добавяме чаена лъжичка от този относително лесен за закупуване химикал – боракс към разтвора . Разбъркайте всичко, докато достигне консистенцията на желе, след което го поставете на пътя на мравките. Насекомите ще вземат такъв репелент със себе си в гнездото си и това ще премахне проблема с мравките от къщата ни.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

1
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *