-1

В групите на Русе във Фейсбук хора споделиха, че са получили известие да се явят за военен отчет. Деян Иванов е един от тях, като той е получил повиквателна за мобилизация от БА. Той е бил на служба до 2018 година.

Обадили му се от окръжието на 21 септември, за да си получи повиквателната

След като е била при него, той попитал за какво става въпрос. В повиквателната не е посочено кога трябва да се яви. Пише, че мястото му за извозване е кметството и ще бъде дислоциран в регионалната складова база на Сливен. Има дори и ВОС.

От военното окръжие му казали, че това, ако от НС вземат решение за мобилизация, той да знае къде трябва да отиде и какъв ще бъде.

През август 2023 година бяха изпратени над 1000 повиквателни на запасняци

Най-вероятно причината за изпращането на повиквателните е да се повиши готовността на Българската армия, заради сложната обстановка. Няма никакви индикации, че става въпрос за реална мобилизация на военни за каквото и да е.

В социалните мрежи обаче има дискусии, защото хората се притесняват. Поне част от тях. За други това е рутинна нормална процедура, която се извършва постоянно. Ще следим дали отбранителното министерство ще направи някакъв коментар.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

-1
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *