0

Правилната грижа за кожата на лицето е ключов аспект от здравето на кожата. За да почистят кожата от различни замърсявания, много хора използват обикновен сапун, без дори да осъзнават възможната опасност. Затова си струва да разберете с кой сапун определено не трябва да миете лицето си.

Антибактериален сапун

Антибактериалният сапун често се рекламира като начин за борба с бактериите и предотвратяване на акне.

Много от тях обаче съдържат тежки химикали като триклозан и триклокарбан, които могат да изсушат кожата и да нарушат естествената й защитна бариера. Това може да доведе до дразнене, лющене и дори влошаване на кожни проблеми като акне.

С абразивни части

Хигиенните продукти, съдържащи абразивни вещества, могат да бъдат твърде агресивни за кожата на лицето.

Тези частици могат да причинят микротравми по кожата и да увредят нейния защитен слой, което може да доведе до възпаление, зачервяване и дори микротравматичен дерматит.

Сух сапун

Сапунът, който силно обезмаслява кожата, може да влоши състоянието й и да причини сухота.

Сухата кожа е по-податлива на раздразнения и възпаления, така че е важно да изберете продукти с овлажняващи съставки като глицерин или масла, които ще ви помогнат да поддържате естествените нива на хидратация.

Парфюмиран сапун

Сапуните с добавени изкуствени аромати може да са привлекателни за употреба поради приятния им аромат, но много от тези добавки могат да причинят дразнене и алергични реакции при чувствителна кожа.

По-добре е да изберете естествени и хипоалергенни продукти, лишени от ненужни добавки и аромати.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *