0

Родител от град Хасково отишъл до пловдивско ателие, за да закупи за своята дъщеря бъдеща абитуриентка рокля за бала. Родителите на момичето почти онемели при вида на цените.

Бащата изказа своето възмущение във връзка с цена 3600 лева за рокля, която ще бъде носена само за една вечер. Категоричен е, че за подобна сума би могъл да закупи една кола на дъщеря си.
След като директно попитал в ателието „Вие, луди ли сте?“, „Вие наред ли сте“, оттам му предложили и по-бюджетни варианти – рокли на стойност около 1500 лева.

Мъжът директно попитал дали се подиграват с него. Шивачките дори казали на семейството, че другите, които са в ателието им били с предварително записан час, затова ги помолили да напуснат, тъй като нямали такъв. Предложили им да отидат някъде, за да изпият едно кафе и когато приключат с другите клиенти, щели да им обърнат внимание и на тях.

От медиите извършили проверка на ателието и споделят, че там се изпълняват най-различни желания на клиентите и цените в действителност варират от 1500 до 3600 лева.

Дизайнерката обясни, че клиентите им залагали на бляскава и ефектна визия, тъй като искали да бъдат неотразими на своя бал.

Семейството от Хасково така и не се върнало в ателието, решили да се отправят към Асеновград. Категорични са, че там цените са се различавали и дъщеря им се е спряла на рокля за 760 лева. Като цена била приемлива и веднага била закупена. Родителят е на мнение, че не случайно този град се нарича „Меката на абитуриентските и булчински рокли“.

Друг родител бе на мнение, че както е тръгнало към момента с цените нагоре, ако иска човек да изпрати детето си, а няма финансова възможност, то следва да продаде имот. Изчисленията му сочели, че под 6000 лева няма да му излезе, дори при скромни харчове.

Дори чул от своята дъщеря, че други нейни съученички и приятелки са броили по 6000 лева за рокля. Родителят е категоричен, че не е геройство да изтеглиш кредит, защото детето ти е завършило средно образование.

И все пак са категорични, че всеки знае джоба си.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *