0

Американка, която пожела да остане анонимна е дала сина си за осиновяване още преди 40 години. Една среща в магазин обаче променя всичко. Сцената беше като от истински филм. Никога не е вярвала в чудеса и едно нещо просто й се е случило.

Предаваме ви изповедта й в цялост:

Никога не съм вярвала в чудеса. Докато пораствах, майка ми и сестра ми винаги споменаваха някаква висша сила, независимо дали е Бог или някаква извънземна сила, която е извън човешкото разбиране, когато някой аспект от живота ще поеме по неочакван път или когато ще настъпи синхрон. Такива неща се смятаха за „чудо“.

Винаги тихо се подигравах на мисълта за тази идея. Бях утешена от идеята, че светът е случаен хаос и че всичко в него е неорганизирано съвпадение. Това имаше най-голям смисъл за мен. Религията ми беше натикана под носа и от уважение към семейството ми просто се съгласявах с нея . Но винаги я консумирах подозрително, с много въпроси и отворен ум. Но сега ми е ясно, че това необяснимо „чудо“ съществува. Дали е Бог или висша сила, кой знае. Но сега знам, че животът има някакъв смисъл. Нещо по-голямо от теб и мен.

Когато бях на 25, контролът на раждаемостта ми се провали. Не бях готова да бъда майка, оттам взех превантивни мерки за бременност. Нямах пари, зрялост и психическо здраве, за да дам живот на друго същество. Но исках да имам дете в подходящия момент, исках да му дам целия свят. Бях твърде уплашена да направя аборт, така че в крайна сметка родих здраво момче. Не казах нищо на семейството си от страх от осъждане. Мислеха, че съм отделила известно време да пътувам, за да открия себе си.

Бебето беше моята тайна.

След като родих, дадох детето за осиновяване, както бях планирала месеци напред. Не исках да знам кои са осиновителите , дори не знаех какво име са му дали. Всеки детайл беше като дълбоко пробождане с нож, така че не поисках никаква информация. Не издържах на раните. Вината беше непоносима. Но знаех, че това е най-доброто решение за мен тогава.

Вече съм жена, разведена, бездетна. Този път не беше избор. Много исках деца, но вече не можех да понасям болката от аборта, нито физически, нито емоционално. Затворих тази глава и никога не се обърнах назад, точно като за моята тайна. Все пак не можех да не си помисля, че това е някаква лоша карма.

Фокусирах се върху това да бъда сестра, леля, дъщеря, силна жена. Фокусирах се върху любовта и укрепването на тялото си, върху работата си, разпространяването на доброта. И бях наистина щастлива. Но винаги нещо липсваше в живота ми, колкото и красиво да беше всичко, имаше онази тъга, която продължаваше да идва.

Но това се промени.

Когато се преместих в Калабасас, бях щастлива, защото промених околността и пейзажа. Въпреки милите спомени, черните облаци и безкрайните дъждове на Портланд продължаваха да се връщат към мен. Не знаех, че със слънчевото калифорнийско небе нещо друго ще озари света ми и ще запълни тази болезнена дупка в гърдите ми.

Една сутрин отидох да пазарувам в неделя и както обикновено започнах да слагам в количката тиквички, подправки, ядки, плодове… Аз съм бърз клиент, обичам да влизам и излизам от магазина възможно най-бързо. Докато вървях към рафтовете, където бяха подправките, ударих мъж. Той беше висок над 180 см и носеше униформа. Той пълнеше рафтовете, а аз избих кутиите от ръцете му, когато го ударих. „Много съжалявам“, казах му, трескаво.

„Не се притеснявайте, госпожо. Ще го оправя“, ми каза той, усмихвайки се. Това беше взаимодействие за части от секундата, но никога няма да ги забравя. Този ден се прибрах вкъщи в най-странно настроение. Имах чувството, че мозъкът ми искаше да ми каже нещо, но не можех да го разбера. Все си мислех за човека в магазина и усмивката му. Не по романтичен начин, а по странен, неконтролируем начин, който разтърсва душата.

Имах чувството, че съм го познавала преди, виждала съм го в минал живот. Или може би в сън. Това беше толкова миниатюрен момент от живота ми и въпреки това ми донесе толкова много топлина. Въпреки дълбочината на този момент, аз го отхвърлих и продължих живота си.

Връщах се в същия магазин няколко пъти, но следващия път, когато го видях, беше три месеца и половина по-късно. Той вече не беше на преден план за мен, но не го забравих, мозъкът не ми позволяваше. И така, след като го видях да почива в обедната си почивка, седнах точно срещу него.

„Познаваме ли се“, попитах аз. Винаги съм била директна жена. Той вдигна поглед от книгата си и каза: „Не, познавам ли ви?“.

„Е, предполагам, че тогава не се познаваме. Радвам се да се запознаем сега. Аз съм Тимъти„, ми каза той.

Разговаряхме и тогава му казах: „Имам чувството, че може би те познавам. Това ще звучи странно, но имам чувството, че съм те виждала насън и преди“. Тогава от устата ми излязоха думи, които мозъкът ми още не е обработил: „Осиновен ли сте?“.

Той реагира учудващо, че въпросът е доста внезапен, но отговори утвърдително. Той беше осиновен, но баща му и майка му починали. Баща му загинал при автомобилна катастрофа, когато бил на 7 години, а майка му от рак на гърдата, само два дни преди 38-ия му рожден ден. Тази рана беше още свежа. Попитах го на колко години е, а той ми отговори, че тази година ще навърши 40. Усетих как сърцето ми бие по-бързо… Мислех си: „Преди 40 години родих дете…“ Но това ми се струваше невъзможно и невероятно. Поговорихме още малко, но не знам какво…

В един момент той добави: „Все още не познавам биологичната си майка“.

Когато се прибрах вкъщи, като луда, започнах да търся в интернет всичко за осиновяването и как да намеря осиновителите. Прочетох много бързо за ДНК тестовете за произход. Никога не бях правила това преди, но сега почувствах, че е абсолютно необходимо. Общи мечти, години, вътрешното ми чувство… Всичко сякаш беше в хармония с някаква необяснима магия. Имах чувството, че животът ми е филм, който върви по определен сценарий.

След известно време се сблъсках с името на сина ми. Потвърди се – синът ми, бебето ми. ДНК показа всичко. Но той не се казваше Тимъти, както човекът в магазина. Чувствах се малко разочарована. Бях сигурна, че е той. Но и аз бях щастлива.

Мислех да се опитам да намеря сина ми през всичките тези години, но смятах, че е егоистично да търся дете, от което се отказах само заради болката, която изпитвам. Не исках да нарушавам спокойствието и нормалното протичане на нечий живот и да нахлувам в семейство, което толкова дълго е живяло без мое присъствие. Беше натрапчиво и погрешно. Но нещо в мен по някаква причина ми каза, че е време да опитам сега. Моментът изглеждаше идеален, аз съм на 60-те и си помислих „Сега или никога“.

Първите три седмици на чакане бяха болезнени.

Здравейте.

Здравей, аз съм Тимъти, твоят син. Получих имейлите ти.

Тимъти… Мислех, че се казваш Роб. Синът ми се казва Роб, така пише в документите…

Роб се казвам по рождение, но се представям като Тимъти. Или Тим, ако щете.

Очите ми се напълниха със сълзи. Тялото ми беше с десет тона по-леко и сърцето ми беше натежало от любов.

Той помълча известно време. Той само ридаеше и сълзите ми текоха заедно с неговите. В този момент знаех какво липсваше на душата ми през всичките тези години.

Никога не съм вярвала в чудеса, но това… Това беше чудо от най-голям вид. Убеден съм, че Вселената ме доведе в Калифорния , в онзи магазин за хранителни стоки, изпрати ми мечти, а по-късно и моя син… И това беше точно когато синът ми беше в болка, когато отново имаше нужда от майка. Знам, че няма да я заменя и не искам, но обещавам, че ще го обичам безусловно.

Никога повече няма да го оставя. Вселената ни обедини и ще е необходима армия, за да ни раздели.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *