0

Един от най-известните сватбени обичаи по света е хвърлянето на букета.

Тази традиция съществува от стотици години, а правилото е просто – булката хвърля букета си през рамо на група жени.

Който хване букета, се казва, че е следващият, който тръгва по пътеката. Ето защо някои мъже изпадат в паника, ако партньорката им е една от дамите, борещи се за букета.

Мъж от сайта за социални контакти Reddit призна, че е предизвикал скандал на сватба, когато попречи на приятелката си да грабне букета, съобщава Mirror.

Приятелката му и той отидоха на сватбата на сестра й, която според него беше страхотно събитие и нещата вървяха добре през по-голямата част от вечерта.

Това беше първият път, когато този мъж срещна майката на приятелката си, докато останалата част от семейството се бе срещал преди.

– Когато дойде време за хвърляне на букета, моята приятелка беше една от дамите в групата, която се опитваше да го хване.

Мислех, че имам шанс да бъда забавен и да разведря настроението, затова застанах зад Маги и хвърлих цветята на земята, преди тя да успее да ги хване.

Не знаех дали наистина ще го хване, но все пак го направих. И го направих на шега, което смятах, че ще бъде очевидно за всички (бях 0,0001% сериозен, не се интересувах особено от брака.

Аз съм на 20 години) – този мъж сподели историята си в Reddit.

Той казва, че наистина не е имал лоши намерения и че не се е опитвал да разстрои никого, мислел е, че другите гости ще се смеят на този ход. Потребителят на Reddit продължи:

– След като хвърлих букета на пода, се чу колективна въздишка, последвана от неудобно мълчание. Бях малко смутен, но въпреки това се засмях, за да покажа на всички невербално, че това е шега.

Никой не се засмя. След известно време моментът отмина и всички започнаха да вечерят.

Никой не ми говори и получих няколко грозни погледа. Майката на приятелката ми в крайна сметка ме дръпна настрана и (много уважително) ме помоли да си тръгна. С което се съгласих. Не исках да правя сцена.

Той добавя, че след няколко седмици неговата приятелка и нейната сестра са забравили за този „инцидент“, но майка им все още е странна за това. Оттогава той не е говорил с нея.

Търсейки съвет от други потребители, той попита: „Това нахален ход ли беше? Или беше просто безгрижна шега, която беше изтълкувана погрешно?

В коментарите повечето хора осъдиха този ход, така че един човек му написа: „Груб си. Това е традиция, която много хора не приемат присърце.

Това не означава, че автоматично трябва да се ожениш.“ Някой друг написа: „Направихте ненужна сцена и развалихте отношенията с момичето и семейството му.“


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *