0

новативен и устойчив проект за градско преустройство със смесено предназначение, който е уникален за района, стартира румънската компания Forty Management в Букурещ.

Инвестицията надхвърля 120 млн. евро, като за първи път довежда в Централна и Източна Европа патентованата технология Crystal Lagoons – разработена от чилийския биохимик и имотен предприемач Фернандо Фишман.

Тя позволява изграждането и поддръжката на икономични и енергийноефективни големи басейни, наречени лагуни. Технологията вече е използвана в около 1100 проекта в различни етапи на изпълнение в над 60 държави по света.

Румънската компания държи правата за прилагане на технологията в Будапеща, Прага и Варшава, като инвестициите в проекти в тези градове се оценяват на между 140-190 милиона евро за всеки обект, в зависимост от специфичните нужди на различните пазари.

Lagoon City в централния район на Букурещ, който ще бъде построен за една година на над 10 000 кв. м, ще бъде с максимална дълбочина от два метра, два големи плажа и други съоръжения. През зимата лагуната частично ще се превръща в ледена пързалка.

Комплексът около нея ще включва петзвезден хотел с 323 стаи, 401 апартамента за отдаване под наем, 9200 кв. м търговски и сервизни площи, офис сграда клас А с площ от 8500 кв. м, както и други съоръжения.

Central District Lagoon City Bucharest ще представлява миниатюрен град, който неговите 2500 жители няма да има нужда да напускат, пише Romania Insider.

Те няма да плащат разходи за поддръжка, тъй като комплексът ще бъде устойчив и напълно неутрален по отношение на въглеродните емисии.

Стойността на наема на един от апартаментите в него ще бъде съпоставим с този на подобни имоти в района. Дългосрочните договори за отдаване – за 5-7-15 години, ще запълнят празнината на пазара на имоти под наем в Букурещ, според Forty Management.

Комплексът може да стане дом и на чужди представителства, които изпълняват ESG политики.

Според оценките на компанията, инвестицията ще се възвърне за около 17 години. Очаква се първата вълна от жители да бъде предимно от чужденци, последвани от румънци. Комплексът ще се менажира от Colliers UK.

„С този изключителен проект ние се стремим да предефинираме представите за начин на живот и забавление, пренасяйки всички тези удобства от висок клас направо в центъра на града и превръщайки Букурещ във ваканционна дестинация с тюркоазени води и идилични плажове.

Освен това Lagoon City изпълнява най-високите стандарти за устойчиво развитие и е първият смесен зелен имотен проект в Централна Европа, в който всички комунални услуги се произвеждат вътрешно“, посочва главният изпълнителен директор на Forty Management Лучиан Азойцей.

Той също така отбелязва, че технологията Crystal Lagoons прави местоположението маловажно, тъй като изумрудените води на Малдивите могат да бъдат създадени практически навсякъде.

Удобствата в Central District Lagoon City ще включват хеликоптер, консиерж услуги за всички апартаменти, 3 ресторанта, 2 плажни бара, бистро от 430 кв. м, което ще обслужва и плажната зона, скай бар и кафенета.

Той ще предлага и частно кино, детска градина, два СПА центъра, дерматологична клиника и услуги за споделяне на електрически автомобили.

Комплексът ще разкрие и 840 нови работни места.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *