0

Коментар в социалните мрежи на писателя от Пловдив Недялко Славов. Неговата теза е, че сегашното ни поколение е критично за оцеляването на българската ни нация.

Прочетете защо смята така:

 

„Всъщност колко спасително е това, че ние, българите, сме трето поколение селяни. Че инстинктите ни още не са затрупани окончателно от бетонната цивилизация. Че все още сме в реалното битие.

Всъщност сегашното ни поколение е критично за оцеляването на българската ни нация. И не случайно световните манипулатори правят всичко възможно то по бързо да се оттече по своя ред. За да дойдат цифровизираните биологични единици на глобалния концлагер – без родова памет, без духовното днк на своя логос, без своето българско самосъзнание.

 

Затова, мили българи, спасявайте се докато можете. Връщайте се към пустите къщи на своите родители, не ги продавайте! Захвърлете в тревите на босоногото детство своите деца! Правете го поне през летните месеци на ваканциите им. Скрийте пластмасовите им убийци, телефоните, изтръгнете зарядните устройства от невинните им главици. Научете ги да държат мотика, научете ги каква е разликата между свраката и гаргата, между славея и врабчето, между кокошката и петела, между липата и ореха.

 

Залепете им по една светулка на челата, научете ги да изслушват щурците. Заведете ги в селската църквица, да помиришат чемшир, да вдишат здравец, да видят пламък на мушкато, да чуят пукот на свещица, да ги докосне Христос. Дори тези стотина летни дни стигат, за да задържите децата си в света на Бога. Рушете матрицата, връщайте се към земята, преди да са ни я взели и нея, върнете децата ни в живота през аварийните изходи на Природата. Само тя е спасението.

 

Недялко Славов е носител на национални награди за поезия и проза, сред които Национална награда за поезия „Иван Николов“ за сборника с поеми и стихотворения „Мраморни години“, Национална награда за литература „Христо Г. Данов“ за романите „Фаустино“ и „Камбаната“, Награда „Хеликон“ за нова българска художествена проза за романите „432 херца“ и „Камбаната“, както и множество литературни номинации.

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *