0

Летовничка е решила да отиде на плаж с детето си. Избрали са Кранево заради сантиментални спомени на жената от детските години. Разочарованието за нея обаче е голямо, когато отива на плажа и разбира, че всичко се е превърнало в един разграден двор с мутренски хотели и чалга манталитет. Текстът й е от социалните мрежи, в една от популярните групи за почивка в България

На плаж в Кранево. Мисията невъзможна.

 

Помня Кранево от детските си години,когато почивахме в станция до Международния лагер и в Кранево имаше едно кино, една пицария и 2 фургона с играчки. Плажът е също толкова хубав колкото албенския.

Аз по навик ходя в Албена. Защото е чиста и за разлика от масата български курорти не прилича на разграден двор. Паркингът ти е паркинг. Плажът си е плаж – хубав,чист със ситен пясък. Ако паркираш без да влизаш до хотел – паркингът е 10 лв, чадър с 2 шезлонга е 21 лв.

Решавам днес да се върна към детските си години и паля колата с детето към Кранево. Спирам аз до бившия Международен лагер и тръгвам от хотел Алгара,който е до хотел Палма и започвам да търся чадър с 2 шезлонга да си платим и да легнем с детето. И тук мисията се оказва невъзможна.

 

В продължение на 1 километър вървим по плажа и навсякъде се оказва,че той е разграден между хотелите с тук таме свободна зона. Никъде не дават чадър с шезлонг срещу заплащане. Съответно е фаршкано с пусти чадъри,но всичко е запазено за гостите на хотелите! Уточнявам,че питам на всяка зона може ли чадър с шезлонги – не,запазено е. И так на всеки хотел.

 

Бях отвикнала да ме отпращат като навлек, плебей и НЕ-ВИП, но ето че мутрафончетата в Кранево добре се справиха.

Един спасител ми каза посочвайки ивицата – цялото това е за гости на хотелите и не дават да им се ползват чадърите.

Стигнахме вече почти до пост номер две и се оказва,че най-после има плаж с чадъри срещу заплащане,но не като хубавите новички чадърчета в Албена. Не. Стари железни сламени чадъри, ръждясали и прогнили. На същата цена като в Албена – 20 лева.

Не мога да разбера как така целият плаж в Кранево е един частен, разграфен между хотелите, двор, на който никой, който не е гост на хотела не може да легне дори и срещу заплащане. Да не говоря за камънака и прахоляка , в които се принудих да паркирам.

 

Край. Сбогом Кранево на моето детство. Превърна се в поредното село, център на чалга и хотели с мутрафонски претенции,които си изливат в морето.

В коментарите под нейната публикация много хора я подкрепят:

„5 години подред почивката ни беше в Кранево. Тази година решихме да го посетим само за ден. Повече няма да отидем там. Определено не е каквото беше, дори и миналата година нямаше къде да паркираме, всичко е станало частно, изнервихме се в колата още плажа“.

„Миналата година бяхме там последно. Мисля, че се води централния плаж, нямали сме проблеми с намирането на чадър. Проблемът ни беше безбройните фасове заровени в пясъка. С тонове да ги ринеш… Та там повече не стъпахме… “

„Не само там е така, за съжаление…“

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *