0

Украйна трупа наброяващи 1 милион военнослужещи сили, оборудвани със западно въоръжение, за да си върне южните територии, окупирани от Русия. Това заяви министърът на отбраната на Киев Олексий Резников в първото си от началото на войната интервю за британския Таймс.

 

 

Украинският президент Володимир Зеленски е издал заповед на украинската армия да си върне окупираните земи, казва Резников в интервюто. Подобна информация се появи в социалните мрежи в профилите на представители на украинската администрация в южните региони.

 

 

 

 

“Ние разбираме, че това политически е много важно за нашата страна. Президентът издаде заповед на началника на Генералния щаб на армията да подготви необходимите планове – заяви Резников. – След това Генералният щаб казва какво е нужно за постигането на тази цел: а, б, в… Това е моята работа. Аз пиша писма на колегите ми в страните партньори, генералите казват защо са ни нужни такива и такива видове оръжия, а после получаваме политическо решение.”

 

 

Окупираните райони по черноморското крайбрежие са от огромно значение и за икономиката на страната.

 

 

 

В тон с изявлението на Резников и заповедта на Зеленски прозвуча и обръщението на вицепремиера Ирина Верешчук към населението от окупираните райони на Херсконска и Запорожка области да се евакуира по всички възможни начини. “Трябва да потърсите къде да заминете, защото нашите въоръжени сили ще започнат деокупация. Това ще бъдат огромни сражения” – заяви Верешчук.

През уикенда ВСУ вече проведе няколко сериозни атаки в района на Херсон. Първият заместник-председател на Херсонската областна администрация Юрий Соболевски също препоръча онези жители на областта, които могат, да я напуснат, а тези, които останат, да търсят укрития и да се запасят с вода и храна.

 

 

В същото време представители на руската Държавна Дума иронизираха заповедта на Зеленски, а депутатът Михаил Шеремет я нарече „агония“.

 

 

„Зеленски и неговата престъпна клика губят по всички фронтове, но продължават да тласкат Украйна към неминуем крах. Никакви шансове да завземат освободените от нашата армия нямат. Подобни заповеди заповеди са политическата агония на режима на Зеленски, която ще продължи още малко. Развяването на подобни заявления нямат нищо общо с реалността” – декларира Шеремет пред РИА Новости.

 

 

 

Агенцията подчертава думите на руския депутат, че на Зеленски му е време да се замисли за бъдещето си. “Екскурзията в Сибир вече му е гарантирана. У нас в Русия за него и за Резников ще се намери голям трион за двама души, за да изкупят с труд предателството спрямо украинския народ и целия руски свят” – казва членът на Държавната Дума.

 

Оф нюз


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *