0

Всеки човек, който има отношение към готвенето, ще потвърди, че маслото заема изключително важно място в света на кулинарията. Този продукт е с фундаментално значение, когато говорим за редица ястия. От маслото зависят не само ароматът и консистенцията, но и видът на много от ястията. Дали обаче, когато попаднете пред щанда с масло, може да различите качествения от нискокачествен продукт?

Има няколко неща, които могат да ви подскажат дали продуктът е качествен или не. Обърнете внимание на тях.

Ето ги:

Качественото масло има еднороден цвят. Обикновено варира от кремав до светложълт.

 

Не позволявайте да бъдете изкушени от опаковката на самия продукт. Винаги четете етикетите и задължително проследете състава на продукта, който възнамерявате да купите.

Съществува един простичък трик, благодарение на който лесно може да разберете дали маслото е качествено. Трябва да го замразите във фризер. Ако говорим за истинско масло, то ще се чупи, няма да е необходимо да се реже.

 

Ако изкарате студено масло на стайна температура, то ще започне да омеква. В случай, че растителните мазнини преобладават в състава му, ще се топи много бързо. Истинското масло е твърдо в продължение на около час.

 

Има още един трик, с който много от домакините си служат, когато искат да разберат дали са купили истински продукт от магазина или не. Те поставят малко парченце масло в тигана. Ако се получи изобилие от пяна, това сочи твърде високо съдържание на суроватка и занижена млечна киселина. Такова масло не бива да се ползва за готвене или печене.

И последното, което трябва да знаете, е че натуралното масло е много нетрайно.

 

Ако държите продукта вече няколко седмици в хладилник и няма никаква промяна, относно мирис и цвят, не бива да вярвате, че в маслото е без консерванти.

Ето така лесно можете да разберете дали маслото е качествено или не.

 

Източник: Актуално


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *