0

Мъж показа касов бон и попита: Как е възможно? Сравнете с нашите цени и пуснете по една сълза! Касовата бележка е от известната верига магазини „Aldi“, съобщава Sofia24.bg.

 

Какво се случва??? Приятели споделям с вас една днешна касова бележка от немски супермаркет в Италия. Като с нея искам да попитам съвсем човешки:

Как е възможно в свръх развити страни с огромни заплати да има такива цени?

Какво се случва в нашата страна? Кой кого лъже? Кой ни заблуждава? Кой печели на наш гръб? Защо народа обира винаги пешкира? Защо, Защо, Защо…

Обърнете внимание… Малка минерална вода /много добра/, цена за брой 0.27 ст.

 

Малка кола 0.56 ст.; Качествено капучино и мокачино/големи/ 1.26 и 1.46 лв. Вижте и другите продукти! Сравнете с нашите цени и пуснете по една сълза. А аз имах още такива бележки с продукти от първа необходимост, които просто не се сетих да запазя…„. Това написа потребител на Фейсбук и изрази възмущението си. Касовата бележка е от известната верига магазини „Aldi“.

 

Коментарите не закъсняха. Ето какво мислят хората:

– „Тегаво е в България, да. Вчера се върнах след месец из Португалия и Испания и там за 10 лв. купувах килограм охладена ципура, изчистена от супермаркет в мола. Тук една консерва риба тон е вече 7 лв.“;

– „Аз живея във Финландия, държава със стандарт в пъти по- висок от България. Слънчогледовото олио е под 2,50 евро“;

 

– „Дано хората в България се осъзнаят скоро!“;

– „Дори и най-скъпото масло в Германия например е по-евтино от обикновеното в България. Дори сега, когато увеличиха хранителните продукти и там. И другото, което винаги сравнявам, е Филаделфията. 1,69 € на редовна цена.

Не зная дали е спекула или държавна поръчка да ни държат на прага на оцеляването“;

 

– „Зависи в кой район на Италия сте. В Южна Италия цените са много по-ниски не само на кафе, капучино и т.н., но и хранителните продукти и на дрехите. От Рим нагоре картината е друга и заплатите не са изобщо както ги представяте. Средната заплата е 800 евро“;

– „Разчитат на оборот, а тук на еднократна печалба! Точно, защото има разлика в доходите! А предполагам и корупционните схеми /на всички нива/, помагат за високите цени у нас!“.

 

Източник: Блиц


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *