0

В няколко материала сме Ви разказвали за историята на Георги от град Карлово – ракът го „сграбчва“, когато е 4-годишен. Години води успешни битки, а една от тях се случва през изминалата година, когато претърпява успешна трансплантация на стволови клетки.

 

Днес журналистката Мария Цънцарова трогна потребителите в социалната мрежа с постъпката си. В своя публикация Мария написа, че ще дари спечелена финансова награда от медийния конкурс „Свети Влас“ в подкрепа на Георги.
Цънцарова, която също е от Карлово, разказва още, че към днешна дата Георги е в Истанбул, лекува се и с малки стъпки се връща към живота. Когато научила за размера на финансовата награда за телевизионна журналистика от конкурса, тя веднага се обадила на майката на Георги – Христина. „Тя вече знае, че има още два дни в болницата, в която всеки ден лечението на сина й струва 1000 евро.“, пише журналистката в поста си.

Споделяме публикацията на Мария от личния й Фейсбук акаунт без редакторска намеса:

 

„Има една майка, която никога не съм виждала, но познавам гласа й. Говорили сме много пъти по телефона. И всеки път думите й ме карат да й отговарям спокойно, докато всъщност искам да плача.

 

Казва се Христина Китипова и е майката на Георги – той е на 22, следва „Софтуерни технологии“ в Пловдивския университет. Точно в момента обаче Георги е в болнична стая, за пореден път. От 4-годишен има рак. Майка му е чувала много пъти, че няма шанс, че е по-добре да се откаже. Преди месец и половина в българска болница й казват, че няма какво да се направи. Убеждават я, че е невъзможно синът й да издържи пътуване и преместване в болница в Турция. Искат от нея да се примири и да спре да изисква от лекарите.

 

Във всеки наш разговор сърцето ми се свива от силата и хладнокръвието, с които Христина преразказва думите на лекарите. Нито веднъж в гласа й не усетих отчаяние или упрек към съдбата. Тя всеки път ми се обажда с готов план – какво трябва да направи, за да се противопостави на поредната лекарска присъда. И го прави.

Днес Георги е в Истанбул, лекува се и с малки стъпки се връща към живота.

Миналата седмица получих голямата награда в медийния конкурс „Свети Влас“. След награждаването организаторите ми казаха, че има и финансова награда. Днес ми казаха размера на тази награда. Веднага се обадих на майката на Георги – Христина. Тя вече знае, че има още два дни в болницата, в която всеки ден лечението на сина й струва 1000 евро.

Пиша това по две причини.

 

Първата е, че искам да благодаря на всеки от членовете на журито за оценката и топлото отношение. Най-голямата награда бяха приятните и смислени разговори, които имах с част от тях след церемонията. И това ми е достатъчно – оценката и подкрепата. Благодаря ви за тях.

А финансовата награда вярвам, че е добре да подкрепи живота.“

 

Ако имате желание и възможност да помогнете на Георги, можете да го направите, дарявайки средства. Ето как можете да го направите:

Титуляр: Георги Христинов Китипов

Paypal: da.podadem.ruka.na.georgi@gmail.com

 

Източник: glasnews


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *