0

Преди седем месеца убийството на Евгения Владимирова потресе България. Мъжът й Орлин Владимиров я обяви за изчезнала, а последствие стана ясно, че според разследващите той я е убил. Тялото на младата жена бе открито в куфар, като за да бъде прикрито убийството на помощ на Орлин се притекъл баща му. Сега Пламен Владимиров е на свобода. За първи път пред Тина Ивайлова и екипът на GlasNews застават две майки – тази на убитата Евгения и тази на палача й – Орлин.

 

„За това съм тук, за да има справедлив процес. С присъда доживотна без право на замяна и за двамата – и за бащата, и за убиеца. Единственият, който е могъл да предотврати това убийство е бил баща му, но той не го е направил. Не може ти да имаш сили да изхвърлиш един труп, а пък да не можеш да лежиш в ареста, защото си много болен.“ Така майката на Евгения -Капка Чорбанова коментира по-леката мярка, която даде съдът на Пламен Владимиров-„домашен арест“.

 

За зловещата семейна история вече ви разказахме. 13 октомври 2021 година. Евгения Владимирова е обявена за издирване от мъжа си Орлин Владимиров. След месец в неизвестност МВР обявява ареста на Орлин с обвинение за убийство. Арестуван е и баща му. Срещнахме ви и с Орлин, с с който разговаряхме ден преди да открият Евгения, захвърлена в куфар край Перник. Нека си припомним:


Седем месеца по-късно делото още не е влязло в съда. Бащата на Орлин е освободен с по-лека мярка „домашен арест“. След два дни отново ще застене пред съда за да поиска мярка “гаранция“, за да може да се лекува без полицейски надзор. Пламен Владимиров отказа да разговаря с екипа ни. Съпругата му обаче -Боряна, която е и майка на Орлин, застана пред камерата ни. Твърди, че той съжалява за стореното. Вижте какво казаха близките на Евгения и майката на Орлин Владимиров, обвинен за жестокото убийство на съпругата си:

 

Боряна Владимирова твърди, че синът й съжалява за стореното, но „нищо няма да върне Евгения“.

Цял месец защо мълчахте?

Б.Владимирова: Не съм знаела.

Не знаехте? Не ви сподели съпругът Ви?! Не ви сподели синът Ви?

Б.Владимирова: Не.

Ако знаехте щяхте ли да кажете?

Б.Владимирова: На полицията ли?

Да.

 

-Б.Владимирова: Вече не съм сигурна. Сега вече не съм сигурна, когато разбрах знаех, че ще кажа.

-Кога щяхте да кажете?

-Б.Владимирова: Тогава, когато ме задържаха и разбрах. А, сега вече не съм сигурна, че щях да кажа.

-Защо не сте сигурна? Защото е Ваш син ли?

-Б.Владимирова: Естествено! Вие как бихте постъпили?

-Независимо от това какво е направил?

-Б.Владимирова: Тогава когато разбрах, не ми беше син, всичко се срути. Тогава мислих, че бих казала. Сега не съм сигурна. Мисля, че има хора, които ще ме разберат.

-А, сега какво се промени? Кажете защо? Какво се промени?

 

-Б.Владимирова: Ами, майка съм. Вие какво бихте направили? Искам да знам какво е станало, точно какво е станало.

Че нищо няма да върне Евгения знаят и нейните близки. Това, което сега им дава сили е надеждата за справедлив процес.

„Поводът за изказването ми е това, че бащата на убиеца е пуснат под домашен арест още март месец. В момента той иска неговата мярка отново да бъде разгледана и въобще да бъде освободен и да може да се движи спокойно навсякъде. Пуснали са го под предлог, че бил болен. Да убиваш и да укриваш труп можеш, и не си болен, но да лежиш в ареста си болен. Нашето законодателство малко куца в това отношение, че укриването на куфара, където са били натъпкали дъщеря ми не било престъпление. Той си е помагач в това убийство, тъй като той е занесъл куфара до мястото, където е била изхвърлена. Това искам да обясня, че в деня на убийството сутринта двамата с убиеца са ходили да гледат мястото, където да я изхвърлят. Мястото е покъртително, аз през живота си такова място не съм виждала това е хвостохранилището на Перник. Просто цяло чудо е, че полицията успя да я открие.“, казва майката на Евгения-Капка Чорбанова.

 

Трудно изричат името на Орлин и родителите на младата жена и нейните приятели. Наричат го „убиеца“.

„Тя ми беше като сестра. Толкова много я обичах. За съжаление тази трагедия ни раздели. И дано убиецът и неговия съучастник получат единствената справедлива присъда доживот без право на замяна. Аз бях потресена като разбрах, че е пуснат да си ходи вкъщи. Колко болен да е бил след като е успял да пренесе тялото й? “, пита Теодора Терентева.

„Ние не искаме чудеса от системата, а само справедливост и двамата да си останат доживот в затвора. За мен и двамата са еднакво виновни. Няма значение кой е физическия извършител. И трябва да бъдат съдени по един и същи начин.,“ допълва друга приятелка на Евгения- Неделина Филимонова.

„Искам да се обърна към Пламен в името на единствения си внук да си понесе отговорността. Ако има доблестта един ден когато дететот порасне, да го направи това.“, казва Дияна Стоева.

Близките на Евгения се притесняват за сигурността си.

 

„Притесняваме се за нашата сигурност и за сигурността на детето най-вече, защото Пламен – бащата на убиеца, ако бъде пуснат на свобода може да предприеме действия. Както са убили нея и са я укрили, да убие някой от нас. Притеснявам се и за семейството на сина ми, които всъщност са поели грижата да гледат детето. Това ми е притеснение също, тъй като е бивш служител на ДАНС. Не знам какво да очаквам, след като може труп да укрива. Може и убийство да извърши.“, споделя Капка Чорбанова.

През времето докато Орлин симулираше, че търси Евгения, всъщност е мисли как да започне живота си отначало, твърдят близките й.

 

„Ние сме го засичали във входа с детето, ходили да пазаруват. Той вече си беше построил живота, че двамата си остават и си продължаваше по стария начин. Вместо в този един месец да преобърне държавата и всичко, за да я намерят, той беше отишъл да пазарува дрехи. На 31 октомври е бил на събиране с приятели и споделил, че иска да се премести в друг град, така или иначе е хом -офис. В главата му е било, че иска да започне нов живот само двамата.“, разказва Дияна Стоева.

Искам да го попитам дали сега е щастлив и доволен от действията, които е направил? Защото почерни живота на четири семейства и най-вече на детето си. Сложи белег оттук нататък то да живее без майка и с баща убиец. Дете, което не заслужава това нещо и дете, което за мен беше изключително много обичано от нея, мисля, че и той го обичаше.

Близките и приятелите на Евгения, която остана завинаги на 33, искат само справедлив процес.

 

Източник: glasnews


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *