0

Украинският външен министър видимо не хареса коментара на Радев за „братските славянски народи“ – руснаци и украинци.

 

 

„След като Русия нападна Украйна, малцина биха посмели да нарекат двата народа братски“ – така външният министър на Украйна Дмитро Кулеба реагира на думи на президента Румен Радев още на старта на официалната среща между двамата тази сутрин. Репликата от встъпителната реч на Радев, която провокира украинския първи дипломат, бе:

 

 

 

„Аз се надявам, че Вашата страна прави всичко възможно, за да минимизира риска за живота на цивилните граждани, на българското национално малцинство и още веднъж призоваваме тази безсмислена братоубийствена война между два братски славянски народа да спре възможно най-бързо.“

 

 

 

„Ако с Русия сме братски народи, то най-вероятно сме като Каин и Авел,“ добави Дмитри Кулеба, препращайки към библейската история за децата на Адам и Ева. В нея Каин се превръща в първия убиец на Земята, след като поради завист слага край на живота на брат си Авел.

 

 

 

„Има много повече основания украинците и българите да се смятат за братски народи. Особено след тази искрена подкрепа, която Вие, господин президент, и кабинета на министрите на България, оказвате,“ подчерта още украинският министър, посочи Булевард България.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *