0

Собственик на два частни самолета се оказа депутатът от „Продължаваме промяната” Стоян Георгиев. Приближеният до Кирил Петков е посочил в декларацията си пред КПКОНПИ, че има на свое име два персонални самолета от марката „Чесна”, които са в съсобственост с неговата съпруга Стоянка.

 

Оказва се пък, че тя е шефка на малка авиокомпания, която притежава още 6 летателни машини, които макар и косвено, пак принадлежат на семейството. Никому непознатият Стоян Георгиев, преди да седне на депутатското кресло, е бил шеф на въпросната компания за селскостопанска авиация „Ребус”, която понастоящем е собственост на жена му.

 

Стоян Георгиев беше лидер на листата на „Продължаваме промяната” в Силистра. Той стартира кариерата си на летец през 1981 г. Само 14 години по-късно основава една от първите авиационни компании за селскостопанска авиация в България. През 2005 г. създава и специален център за обучение на професионални и любители пилоти. В него са подготвени над 40 професионални водачи, които летят като командири на самолети в гражданската авиация. Стоян Георгиев се оказа и ръководител на Асоциацията на притежателите на въздухоплавателни средства с оптималната излетна маса до 5700 кг. Той има пролетени повече от 12 000 часа във въздуха. В образователния център е основен водач, инструктор, проверяващ и учител по теоретична подготовка.

 

С тайните на професията Стоян се запознава в ВНВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, където получава магистърска степен по специалността „Летец-пилот за БГА“. Там е учил и президентът Румен Радев. През 2001 г. депутатът на Кирил Петков става и магистър в специалността „Индустриален мениджмънт“ на Техническия университет във Варна. „Още от ученическите си години се увличам по парашутизма, споделя Георгиев. – Като инструктор съм обучил над 200 души”, хвали се той.

 

Любопитна подробност е, че избягалият в Дубай олигарх с 19 обвинения Васил Божков също е собственик на 2 самолета. Единият от тях е именно от марката „Чесна”, каквито са и тези на депутата от ПП Георгиев.

 

Източник: Ретро


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *