0

Също като българското и руското общество също е много суеверно и вярва във всевъзможни теории на конспирацията и предсказания, които обикновено се въртят около митологиите за национално величие и надмощие над всички останали.

 

 

 

В Русия баба Ванга е на почит, а на нея се приписват всевъзможни предсказания, които изобщо никога не е казвала, а и тези които е споделяла всъщност са общи трудноразбираеми приказки, които се наместват и украсяват според събитията, така че да подсилят мита, който трябва да бъде внушен в обществото.

 

 

 

Интересно е, че и западните медии, които се счита, че са по-здраво стъпили в реалността и фактите, обръщат внимание на Ванга, както и на Нострадамус, макар и с лек ироничен уклон към конспираторите, които вярват в тези ирационални пророчества.

 

 

Ето какво пише британския Дейли Експрес:

 

 

 

Конспиратори твърдят, че Баба Ванга е казала, че „Владимир“ ще е „Господар на света“.

 

 

Сляпата екстрасенска, за която се твърди, че е предсказала 11 септември, веднъж направила предсказание, което предполага, че руснак на име Владимир може да стане „Господар на света“, смятат конспиратори.

 

 

 

Баба Ванга умира в средата на 90-те, но през живота си дава много пророчества, някои от които са съпоставени със събития от реалния живот. Сега, когато руският президент продължава инвазията си в Украйна и заплашва с ядрена война, прозренията на мистика излязоха наяве отново.

 

 

 

Според BirminghamLive по време на среща с писателя Валентин Сидоров Баба Ванга казала: „Всичко ще се размрази като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир, славата на Русия. „Твърде много ще бъдат пренесени в жертва. Никой не може да спре Русия. „Всичко ще бъде отстранено от неговия път и не само не ще бъде задържан, но и ще стане господар на света. Според Daily Post Баба Ванга е предрекла славно бъдеще на Русия по различен повод през живота си.

 

 

Българската ясновидка прогнозира, че Русия ще бъде единствената суперсила в света. Тя направила и смразяващо пророчество за използването на ядрени оръжия и Третата световна война. Експерти в руските държавни медии вече предупредиха за „универсална“ ядрена война, която може да излезе от конфликта в Украйна. В сряда заместник-посланикът на Русия в ООН Дмитрий Полянски отправи тревожна заплаха към западните държави.

 

 

 

Той заяви, че ако Русия е „атакувана“ или „провокирана“ от НАТО, „ние сме ядрена сила, защо не?“ Попитан в ООН в Ню Йорк дали смята, че това е разумно твърдение, той добави:

 

 

„Не мисля, че това е правилно „Но не е правилното нещо да заплашваш Русия и да се опитваш да се намесиш. Така че, когато имате работа с ядрена сила, разбира се, трябва да изчислите всички възможни резултати от вашето поведение.“ Предишният ден говорителят на Путин каза, че руският президент може да използва ядрени оръжия, за да отблъсне „екзистенциална заплаха“.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *