0

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият министър на финансите Владислав Горанов отговарят на твърденията на МВР за извършени престъпления.

„На 12 декември насочвам доклад към Държавната финасова инспекция за проверка как се упражнява закона за хазарта. По-късно се установява, че хазартните оператори са отчели по-малки такси за организиране на хазартни игри. Тогава имаше и брифинг на държавната финансова инспекция и имаше доклад за това през 2020 г. За втория доклад – липсата на доверие в агенцията за финансова инспекция, Асен Василев нарежда нова проверка. Но едва ли тези две години са достатъчни за основание – действия по неотложност. Опитът на ленове на изпълнителната власт по незаконен начин да се саморазправят с опозицията, не е промяната на българското правосъдие, която се очактва от българското общество. Ще помоля г-н Дончев да коментира този доклад, който се посочва като основание за нахлуване по тъмни доби“, посочи Горанов.

„Всички видяха, че това правителство не става. Откраднаха газа, чудят се как да откраднат зърното, направиха тока, хляба, олиото в пъти по-скъпи, заплашиха младежите от ГЕРБ. Значи тези хора не се шегуват. Асен Василев ги заплаши от студиото на националната телевизия. А те ли предизвикаха опашките за олио в Белград, Скопие, Брюксел? Това ли ви е промяната, питам ви? Чух, че обвиняват за неуспеха си редовите служители. Тъй като тече разследване, няма да казвам подробности. Но те ме свариха на масата, с децата ми. Беше толкова изненадващо. Претършуваха абсолютно всичко – като почнаха от кухнята, дивани, чинии, тенджери, всичко. Оттам по двора, всичко пред детето се случва. Оттам където спя – дрехи, чорапи, всичко долу. И върви един и снима, белкин да намерят нещо, злато и пари. Никога не съм имал златни кюлчета, никога. И няма и как да намерят като нямам. Никога Горанов не ми е донасял пари, никога. Оттам посто хронологията- пак през двора, в по-високата къща – от гаражи, мазета, по етажите, до таванското, от таванското надолу, пак в двора, и не могат да намерят нещо да окажат. Тефтери, всичко“, разказа Борисов.

„Не трябваше пред детето да го правят. 24 часа в ареста никой не дойде да ме разпита, това им е неотложността. Тарикат мъж не писка, за Севда ми е жал и за детето“, допълни бившият премиер.

„Рашков е Хитлер. Ние сме руската версия между Алексей Навални и Владимир Путин“, каза Борисов.

Източник : eurocom.bg


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *