0

Мъж направи сравнение между България и Англия и показа във Фейсбук какво може да си купи за 23,60£. По думите му разбираме, че е вдъхновен от новината, с която ви запознахме преди няколко дни за българка, която живее на Острова и снима с телефона си в магазин на популярна хранителна верига. Тя показа на всички нас, живеещи в България, какви са цените на хранителните продукти в Англия.

Ето какво пише мъжът във Фейсбук:

„Защо съм в Англия?? При (минимална) заплата /5дни в седмицата по 8 часа/ в Англия 1500 паунда’ какво купувам! (минимална). Да приемем (средна) заплата в България 1500 лева колко струват тези продукти? (средна). Лидъл Англия и Лидъл България.

 

Не съм подбирал продуктите, защото рядко влизам в Лидъл.

Видях клипа на една жена в интернет за краставици, домати, масло и още други неща, та случайно и аз“.

 

„Виждам,че на храните няма ДДС,това автоматично прави +20% в България …но в България имаме много хрантутници! В Германия е 7% и цените са почти същите като на този касов бон!“, пише в коментар под публикацията друг мъж.

 

„Много тъжно е всичко…като имаш в предвид, че в момента цените в Лидл са се повишили. Аз пазарувам редовно и има завишение. И най-скъпото, което си купил е Гавискона, а не храната…“, гласи друг коментар.


 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *