0

Няма човек, който да не харесва растения в дома. Те придават уют, но и свежест, а и много от тях са полезни за здравето ни.

Много дами обожават цветята и буквално превръщат жилищата или офисите си в оранжерии. Оказва се обаче, че е редно да сме много внимателни точно какви цветя подбираме и решаваме да отглеждаме.

Някои от тях може да съсипят здравето ни, да предизвикат алергии и обриви, а други просто носят лош късмет и безпаричие.

В следващите редове ще ви разкрием кои растения не е добре да отглеждате в дома си, защото са опасни за вас и семейството ви.

 

Тя е известна и като дърво на парите. Може с лекота да се отглежда в домашни условия. Според суеверията то абсорбира лошата енергия и носи просперитет на жилището, в което расте. Част от това е вярно – то наистина пречиства въздуха и се използва за медицински цели.

Има причина обаче, поради която е невъзможно да го държите в дома си. Листата му съдържат отрова – арсен. Той не се изпарява и ако стоите близо до самото растения, може да навредите за здравето си.

Ако в жилището си имате дете или домашен любимец, то задължително изхвърлете това растение от дома си, колкото и да го обичате.

 

Зокум

Това е много красиво растение, което цъфти с ярко розови съцветия. То е непретенциозно и затова мнозина решават да го оставят в жилището си. Сокът му обаче е много опасен, особено ако попадне в лигавицата на очите – може да я изгори.

Освен това, когато то цъфти, стаята се изпълва със силен специфичен аромат, който може да причини сърцебиене, главоболие или задавяне. То е опасно за хора, страдащи от алергии и астма.

 

Папрат

Той не е отровен, тъй че може да го държите в жилището си, но само в стаи, които не са предназначени за релакс. Факт е, че има много лош ефект върху съна. През деня той абсорбира много кислород и отделя въглероден диоксид през нощта. Всичко това може да причини главоболие или безсъние.

Противопоказно е да държите папрат в дома си, ако имате някаква алергия.

 

Азалия

Тя е много красива и прилича на малък храст с ярки цветове. Азалията е наистина пленителна, но не забравяйте, че е отровна.

Ако сокът й попадне върху човешкото тяло, той може да причини гадене, повръщане, обща слабост или да наруши работата на сърцето.

Освен това, когато цъфти, азалията има силен аромат, който пречи на хората с алергии.

 

Коледна звезда

Викат й и Витлеемска звезда. Тя е много харесвана заради ярките си цветове и необичайна форма. За съжаление не е добре да я държите у дома. Нейните цветове съдържат отровен млечен сок.

При поглъщане той може да изгори хранопровода, освен това е опасен за хора, които са алергични към латекс.

 

Източник: Блиц


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *