0

Маги Сидерова станала моделка в тролея на път за училище, разкрива самата тя пред „Телеграф“.

В началото на 90-те години модния корифей Петър Генадиев не успява да остане равнодушен при вида на момичето с екзотична красота и черна буйна коса, което се вози в тролей номер 3 на път за училище.

 

Отива при нея и й предлага работа като модел. По това време няма много агенции, а манекенската професия не е много популярна. Маги няма амбиции за модата, но все пак се прибира в къщи с визитка в ръка и сериозен ентусиазъм.

 

Баща й не особено доволен от идеята дъщеря му да бъде модел, а и тя самата мечтаела да стане художничка. Тогава е ученичка в Бастилията и според родителите й има по-важни неща, с които да се занимава. Последвало дълго убеждаване. Заветното „да“ идва след като реномето на господин Генадиев е проверено в популярните модни списания по онова време „Ева“ и „Божур“. Така Маги стъпва на модния подиум.

 

„Е, манекенската професия и тогава не беше нещо, на което да се гледа супер сериозно, но беше работа, с която се изкарват допълнителни пари“, споделя Сидерова.

Маги с радост си спомня за моментите от форумите на българската мода, на които е участвала.

 

„На кастинг се ходеше напълно естествен, без грим, без дълги нокти, без татуировки, по това време нямаш екстеншъни и изкуствени мигли. И нищо, че вече ни познаваха, трябваше да минем през кастинг. Това и до днес е така по света. Работещи модели с два метра маникюри и татуировки има само в България“.

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *