0

 

Не изпускай тези оферти:

Е, не знам как стана, но майка ми изпитва особена любов към брат ми, сякаш аз някак си не съм си у дома. Брат ми се ожени за сметка на родителите ми, премести се в къщата, подарена му от родителите му, и си намери работа с помощта на връзките на баща ми…

Аз се омъжих за независим човек, живеем в къщата, която той и баща му построиха. Имаме голяма ферма: отглеждаме кокошки, крави, зайци, агнета и парцел от 50 хектара земя. Накратко, добре сме.

Почти никога не купуваме нищо в магазина, само няколко продукта, а имаме всичко: мляко, сирене, извара, месо, яйца, картофи, ябълки, ядки, горски плодове, зеленчуци и други… Всичко би било наред, но изведнъж майка ми, която живее отсреща, започна да идва при нас в събота и да взема храна за брат си, без дори да пита.

Тя казваше, че ни обича еднакво и иска да имаме всичко по равно. Но по някаква причина майка ми не отчиташе парите, похарчени за фураж и семена, труда, положен в цялата градина… Това продължи доста дълго време. Един ден реших да дам урок на брат ми.

Реших да го поканя да копае картофи. Ако се съгласи да ми помогне, ще му позволя да си вземе, колкото иска, или не – негов избор е. Брат ми го нямаше цял ден. Вечерта му се обадих и го попитах колко картофа му трябват, а той каза: “Е, една торба ще е достатъчна, сестро, защото нямаме много място в къщата. Но това е първото нещо.

Ще се върна по-късно. Когато брат ми пристигна, майка ми с удоволствие му показа всичко, което беше събрала за него: пиле, чувал картофи, същото количество различни зеленчуци и плодове, любимите плодове на съпругата на брат ми, 3 литра мляко и яйца. “Дължиш ми 500 гривни – казах на брат ми, усмихвайки се, – и това е само консервативна оценка”.

Брат ми и майка ми бяха ужасени от поведението и думите ми. Нарекоха ме скъперник и егоист и напуснаха дома ми. Надявам се, че брат ми няма да дойде да ме види тази събота.

Източник


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *