0

 

Днес станах свидетел на постъпката на 25-годишен мъж, който беше шофьор на автобус

На автобусната спирка влиза възрастна дама на около 80 години и сяда на една празна седалка; наблюдавам цялата картина; тя изважда носна кърпичка и я обръща (в нея, разбира се, има копейки); брои нужната сума и моли шофьора да спре.

Той спира, както обикновено; бабата протяга парите и казва: “Благодаря ти, сине.” Но шофьорът не е взел парите!

Той взел портфейла си и поискал да седне за три минути. След това бързо изтича до магазина и купи четири пакета мляко и сметана, хляб, макарони и месо!

Изтича и занесе тези продукти на баба си. Бабата отказала и казала: “Няма нужда, пенсията ми стига за хляб” и т.н. Но човекът казал: “Ако не я вземеш, ще скъсам тази торба точно тук и ще я изхвърля”.

Бабата заплакала с горчиви сълзи, благодарила му, пожелала му късмет във всичко… Шофьорът се качил в автобуса. Една жена на около 40 години започна да говори: “Струваше ли си да харчите парите си и да губите времето ни за някаква благодарност?”

Човекът се обърна, отвори вратата и изпрати жената с думите: “Заради такива като вас старите хора смятат всички млади хора за невъзпитани, защото не можете да внушите на децата си нищо друго освен лицемерие и алчност!” Тя излетя от този автобус като тапа от шампанско, червена като домат!!! Браво, момче, повече като теб!!!

 

Източник


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *